وطن شکوه مادرانۀ منی...
ترانه غرور آفرین وطن با اجرای علی زند وکیلی در نمایش نبرد رستم و سهراب
در این ویدئو، قطعه وطن، با اجرای علی زندوکیلی در نمایش رستم و شهراب را مشاهده کنید
نمایش «نبرد رستم و سهراب» به کارگردانی حسین پارسایی و تهیهکنندگی سید محمود شبیری و حسین پارسایی برداشتی آزاد از شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی است که متین ایزدی آن را در قالب یک تراژدی برای اجرای میدانی نگاشته است. سهیل دانش اشراقی مدیریت هنری و طراحی صحنه و لباس و بامداد افشار آهنگسازی این پروژه را بر عهده دارند. همچنین مرتضی نجفی بهعنوان طراح نور، علی شفیعی ثابت طراح چهره پردازی، ایمان کرمیان طراح جلوههای ویژه میدانی و سروش کریمی نژاد طراح حرکت با این پروژه همکاری دارند. طراح لوگو «نبرد رستم و سهراب» را حامد حکیمی و اجرای موشن را مسعود علیمحمدی طراح انیمیشن پروژه بر عهده داشتهاند.
علی زند وکیلی در نمایش نبرد رستم و سهراب نقش سیرنگ را داشت. سیرنگ یا سیمرغ یکی از مهمترین و نمادینترین شخصیتهای اساطیری در شاهنامه فردوسی است. سیمرغ پرندهای افسانهای است که در کوه البرز زندگی میکند و ویژگیهای منحصربهفردی دارد که او را به یک نماد حکمت و دانایی تبدیل کرده است. این موجود در فرهنگ ایرانی جایگاه ویژهای دارد و به عنوان یک موجود فرخنده و دانا شناخته میشود که اغلب به کمک قهرمانان میآید. سیمرغ در داستان زال و رستم نقش مهمی دارد. زمانی که زال (پدر رستم) به دلیل موی سفیدش از سوی پدرش، سام، طرد میشود و در کوه البرز رها میشود، سیمرغ او را پیدا کرده و بزرگ میکند. بعدها وقتی زال نیاز به کمک دارد، سیمرغ با پرهایی که به او داده، برایش ظاهر میشود و او را راهنمایی و کمک میکند. همچنین سیمرغ در تولد رستم نیز نقش حیاتی دارد. هنگامی که رودابه، همسر زال، در هنگام زایمان به خطر مرگ نزدیک میشود، زال از سیمرغ یاری میطلبد. سیمرغ روش جراحی سزارین را به او آموزش میدهد و به این ترتیب رستم به دنیا میآید. از منظر نمادشناسی، سیمرغ نمادی از خرد، دانایی، شفا و قدرتی فرازمینی است و به گونهای نقش یک ناجی و راهنما را ایفا میکند. در داستان نبرد رستم و سهراب سیرنگ نقش مستقیمی ندارد اما چون این نمایش برداشتی آزاد از شاهنامه است چنین نقشی نیز در نظر گرفته شده است.
الناز شاکر دوست در این نمایش نقش تهمینه همسر رستم را بازی کرد...
ترانه سرای قطعۀ وطن علی صفری، آهنگساز محمد زند وکیلی، تنظیم و میکس مجتبی ابوالقاسم است که علی زند وکیلی آن را خوانده و هومان جلالت و حسین اکبریان ویولون آن را نواختهاند و آلتو توسط امین زمانخان و ویولن سل توسط کوروش کشاورز به صدا در آمده است.