تصاویری از جوانی و جشن ازدواج استاد
فیلم آواز خوانی استاد امینالله رشیدی در تخت بیمارستان + بیوگرافی
امینالله رشیدی در ۲۰ مهر ۱۴۰۳ در سن ۹۹ سالگی بر اثر کهولت سن درگذشت

امینالله رشیدی در ۴ اردیبهشت ۱۳۰۴ در روستای راوند کاشان به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در کاشان به پایان رساند و سپس به تهران نقل مکان کرد. رشیدی در کنار تحصیل، نقاشی قالی ایرانی را نزد استادان محمد دبیرالصنایع و حسن نقشپور اراکی فرا گرفت و همچنین مقدمات نوازندگی تار را آموخت.
زندگی هنری
رشیدی فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۲۷ در رادیو ایران آغاز کرد و تا سال ۱۳۴۴ به طور پیوسته ادامه داد. او در این مدت بیش از ۱۲۰ آهنگ ساخت و اجرا کرد. اولین ترانهای که در رادیو اجرا کرد، “رنج جدایی” از ساختههای موسی معروفی بود.
همکاریها
رشیدی با بسیاری از هنرمندان برجسته زمان خود همکاری داشت. او با ارکسترهای شماره ۱ و ۲ رادیو ایران کار کرد و از نوازندگی هنرمندانی چون حبیبالله بدیعی، پرویز یاحقی، همایون خرم، عباس شاپوری، محمد میرنقیبی، انوشیروان روحانی و دیگران بهره برد. همچنین با خوانندگانی مانند آذر عظیما و فرخنده عمیمینژاد تصنیفهای دو صدایی اجرا کرد.
آثار و سبک
رشیدی در آهنگسازی و خوانندگی خود مرزی میان سنت و نوگرایی را انتخاب کرده بود. او معتقد بود که در اجرای آوازها، به شرط حفظ اصالت ایرانی و تلفیق آن با شعر پارسی، باید شیوهای نو ایجاد کرد. برخی از آثار مشهور او شامل “جان جهان”، “افسانه”، “گلافشان”، “جلوه عشق” و “اشک سپیده” هستند.
زندگی شخصی
رشیدی در سال ۱۳۳۶ با دختری از کاشان ازدواج کرد و حاصل این ازدواج دو فرزند به نامهای افسانه و صبا بود. افسانه به عنوان نوازنده به صورت حرفهای فعالیت هنری خود را ادامه داد.
مصاحبهها و دیدگاهها
رشیدی در مصاحبههای مختلف خود به اهمیت حفظ اصالت موسیقی ایرانی و تلفیق آن با نوآوری تأکید داشت. او معتقد بود که موسیقی باید همواره در حال تحول و پیشرفت باشد، اما نباید از ریشههای خود دور شود.
نحوه و علت فوت
امینالله رشیدی در 20 مهر ۱۴۰۳ در سن ۹۹ سالگی بر اثر کهولت سن درگذشت.
میراث و تأثیر
رشیدی با بیش از ۱۲۰ آهنگ و تصنیف، تأثیر عمیقی بر موسیقی سنتی ایرانی گذاشت. او با تلفیق نوآوری و اصالت، راهی جدید در موسیقی ایرانی ایجاد کرد که همچنان الهامبخش هنرمندان جوان است.