سینماداران و تهیهکنندگان: اعتراض به حواشی و نقدهای منفی «پیرپسر»
اعتراض جدی سینماداران و تهیهکنندگان به حواشی و نقدهای منفی درباره فیلم «پیرپسر»
اعتراض سینماداران و تهیهکنندگان به حواشی و نقدهای منفی درباره فیلم «پیرپسر» و تأکید بر رعایت قانون در اکران و حمایت از سینمای کشور.

در این بیانیه آمده است:
در روزهای اخیر، واکنشهای صرفاً جنجالی و احساسی نسبت به نمایش فیلم سینمایی «پیرپسر» مشاهده میشود که سطح و شدت این واکنشها حیرتآور و مایه تردید است. این نوع ادبیات ناپسند و غیرمتعارف بلافاصله واکنشهای تند و صریح بسیاری از مردم و علاقهمندان به سینما را برانگیخت.
این نوع نگرشها و اظهارنظرها میتواند پایههای حقوقی و قانونی، مشروعیت نهادها و ارگانهای مندرج در قانون اساسی را زیر سوال ببرد.
سؤال این است که چرا مجوزهای حوزههای غیرفرهنگی همواره معتبر و سند بالادستی محسوب میشوند، اما مجوزهای رسمی در حوزه فرهنگ و هنر مدام مورد مناقشه قرار میگیرند؟
چرا مدیران سیاسی و اجرایی در ساخت مجموعههای صنعتی، با اعتماد به مجوزهای رسمی، در مقابل اعتراضات و مخالفتهای مردمی ایستادگی میکنند و هیچگونه خللی در سرمایهگذاری و توسعه ایجاد نمیشود؟ چگونه است که بزرگترین پروژههای تجاری بر اساس مجوزهای محلی شکل میگیرند و علیرغم انتقادات وسیع و ملی، این طرحها به اجرا درمیآیند؟
سینما و هنر نمایش یکی از ارکان مهم توسعه کشور است. آیا در برنامهها و اسناد بالادستی به سرمایهگذاریهای فرهنگی توجه کافی شده است؟ آیا برنامهریزان و مجریان سهمی برای سینما در نظر گرفتهاند؟
تضعیف نهادهای قانونی و ارکان حقوقی به نفع منافع کشور نیست. تولید، پخش و اکران یک فیلم سینمایی، باید بر اساس سازوکارهای قانونی انجام شود و سینماگران برای اکران هر اثر، مراحل قانونی را طی میکنند. ایجاد آشوب و تشویش، امنیت روانی و فرهنگی جامعه را تضعیف میکند.
سینمای ایران در طول این قرن، همپای مردم و مستقل از منازعات سیاسی، با افتخار و اعتبار حضور داشته و نقش خلاقانه و تاریخی خود را ایفا کرده است. این هنر نباید هدف ناسزاگویی و هتاکی قرار گیرد. حجم نفرتپراکنیها، بیارتباط با نقد سازنده است و نشان میدهد هدف اصلی، تضعیف دولت و باجخواهیهای پنهان است. این رویکرد، نسخهای تکراری است که با غوغاسالاری و فشار، دولت را وادار میکند در تصمیمگیریهای راهگشا در عرصه سینما عقبنشینی کند.
هشدار میدهیم که رفتارهای غیرمتعارف اخیر، موجب خروج سرمایههای مادی از بازار و بروز یأس، ناامیدی و بیکاری در بخش فرهنگی خواهد شد. امنیت روانی و حرفهای فعالان فرهنگی، کلید وفاق و همگرایی ملی است.
جامعه سینمایی کشور این بیمهری و ناسپاسی را تحمل نخواهد کرد و از مسئولان و گردانندگان این نوع تصفیهحسابهای سیاسی میخواهد که سینما را ابزار منافع گروهی و محفلی نکنند. همچنین، انتظار داریم نهادهای نظارتی و قانونی در مقابل این سرکشیها، واکنش جدی و مؤثر نشان دهند.
شورای عالی تهیهکنندگان سینمای ایران
انجمن سینماداران ایران
کانون پخشکنندگان سینمای ایران