کد خبر: 9785

تحلیل بازار سهام آمریکا و کاهش رشد جهانی اقتصاد

تحلیل بازار سهام آمریکا و کاهش رشد جهانی اقتصاد؛ شاخص داوجونز کاهش، S&P و نزدک صعودی شدند

تحلیل بازار سهام آمریکا و کاهش رشد جهانی؛ داوجونز کاهش، S&P و نزدک صعودی؛ نگرانی از تداوم روند رشد و تأثیر آن بر بازارهای مالی

تحلیل بازار سهام آمریکا و کاهش رشد جهانی اقتصاد؛ شاخص داوجونز کاهش، S&P و نزدک صعودی شدند

بازار سهام آمریکا در آغاز معاملات روز سه‌شنبه نوسان کمی داشت و بیشتر روند ثابتی را تجربه کرد، در حالی که سرمایه‌گذاران در حال ارزیابی آخرین پیش‌بینی‌های اقتصادی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) بودند. شاخص داوجونز پس از شروع منفی، حدود ۴۱ واحد کاهش یافت، اما شاخص S&P 500 با افزایش جزئی ۰.۰۴ درصدی به کار خود پایان داد. شاخص نزدک کامپوزیت نیز با رشد ۰.۳۵ درصدی همراه شد و هر سه شاخص اصلی در ماه مه بهبود قابل‌توجهی را ثبت کردند، هرچند این روند با نوسانات ناشی از تعرفه‌ها همراه بود.

در بازار رمزارزها، بیت‌کوین با افزایش ۱.۶۶ درصدی مواجه شد، و تلاش داشت سطح مقاومتی ۱۰۵ هزار دلار را حفظ کند. این دارایی دیجیتال در اوایل روز به کف ۱۰۳ هزار و ۷۰۰ دلار رسید، اما در ادامه مسیر به سمت بالا حرکت کرد. سایر دارایی‌های مالی مانند نفت خام نیز شاهد افزایش قیمت بودند، در حالی که در بازار اوراق قرضه، بازدهی اوراق ۳۰ و ۱۰ ساله خزانه‌داری کاهش یافت و طلا نیز مقداری از سودهای قبلی خود را از دست داد.

این چشم‌انداز بازار در حالی منتشر می‌شود که سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در گزارش سه‌شنبه، ۳ ژوئن، هشدار داد که رشد اقتصادی جهانی در مسیر کاهش قرار دارد. هرچند شاخص‌های بورس پس از نوسانات ناشی از تعرفه‌ها در روز دوشنبه به سمت سبز بودن حرکت کردند، اما روندهای بنیادی حاکی از آن است که اقتصاد جهانی در حال نزدیک شدن به کم‌کارایی‌ترین رشد پس از بحران کووید-۱۹ است.

در جدیدترین گزارش خود، OECD پیش‌بینی کرد که رشد اقتصادی جهانی در سال ۲۰۲۴ به ۳.۳ درصد برسد و در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به ترتیب به ۲.۹ درصد کاهش یابد. برای اقتصاد آمریکا، این نهاد تخمین زده است که رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۴ به ۲.۸ درصد برسد و در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به ترتیب به ۱.۶ و ۱.۵ درصد کاهش یابد.

مدیرکل سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، ماتیاس کورمن، هشدار داد که اقتصاد جهانی از دوره‌ای با رشد پایدار و کاهش تورم به مسیری نامطمئن و پرچالش تغییر یافته است. بر اساس آخرین چشم‌انداز اقتصادی این نهاد، عدم‌قطعیت در سیاست‌های اقتصادی در حال تضعیف تجارت و سرمایه‌گذاری است، که این امر باعث کاهش اعتماد مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها و در نتیجه محدود شدن چشم‌اندازهای رشد اقتصادی می‌شود.

افزایش تعرفه‌ها و تداوم وضعیت نامشخص، احتمالاً روند منفی در بازارهای مالی را تشدید خواهد کرد، به‌طوری که نوسانات قیمت‌ها هم‌راستا با مذاکرات تجاری یا شکست آن‌ها پیش می‌رود.

بازارها در این مسیر قرار گرفته‌اند و این روند در طول تنش‌های تجاری میان ایالات متحده و چین نیز مشاهده شده است. همچنین در دوره‌ای که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، پیشنهاد اعمال تعرفه ۵۰ درصدی بر واردات از اتحادیه اروپا را مطرح و سپس از اجرایش صرف‌نظر کرد، این نوسانات به وضوح دیده شد.

منبع: کریپتو.نیوز

دیدگاه شما
پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار