رشد داوجونز پس از گزارش قوی بازار کار و هشدار OECD
رشد شاخص داوجونز بهدلیل گزارش قوی بازار کار آمریکا و کاهش نگرانیهای تجاری در حالی که هشدار OECD درباره تأثیر تعرفهها بر اقتصاد جهانی
رشد شاخص داوجونز پس از گزارش قوی بازار کار آمریکا و هشدار OECD درباره تأثیر تعرفهها بر اقتصاد جهانی، نشاندهنده تمایل سرمایهگذاران به بازارهای مالی است.

بازار سهام آمریکا در روز سهشنبه پس از انتشار گزارش قوی در حوزه اشتغال، روند صعودی را تجربه کرد؛ گزارشی که اثرات هشدار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) درباره تبعات جنگ تجاری را تحتالشعاع قرار داد.
براساس دادههای منتشر شده، شاخص داو جونز (Dow Jones) با افزایش ۰.۵ درصدی معادل ۲۰۹ واحد، و شاخص اساندپی ۵۰۰ (S&P 500) با رشد ۰.۵۲ درصدی روبهرو شدند. در این میان، شاخص نزدک (Nasdaq) که بخش فناوری بیشتری دارد، بیشترین رشد را به ثبت رساند و با افزایش ۰.۸۱ درصدی همراه شد.
این رشد بازار پس از کاهشهای اولیه ناشی از نگرانیهای اقتصادی صورت گرفت. بر اساس گزارش جدید «نظرسنجی فرصتهای شغلی و گردش کار کار» (JOLTS)، تعداد فرصتهای شغلی در آوریل به ۷.۳۹ میلیون رسید، رقمی که بهطور غیرمنتظرهای بالا بود، علیرغم اعمال تعرفههای مربوط به روز آزادی در آمریکا (روز استقلال).
همزمان، نرخ استخدام نیز افزایش یافته و تعداد فرصتهای شغلی موجود برای بیکارها به تراز ۱ رسید، که نشاندهنده ثبات نسبی در بازار کار است. این گزارش نشان میدهد بازار کار آمریکا همچنان قوی است و میتواند چشمانداز گزارش بعدی اداره آمار کار (Bureau of Labor Statistics)، که قرار است جمعه منتشر شود، را نیز تحتتأثیر قرار دهد.
OECD درباره تاثیرات تعرفههای تجاری هشدار داد
سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (OECD) روز سهشنبه اعلام کرد که پیشبینی رشد اقتصادی جهان کاهش یافته است، که این تغییر ناشی از تأثیرات تعرفههای تجاری آمریکا بر اقتصاد جهانی است. بر اساس گزارش این سازمان، رشد اقتصادی جهان در سال جاری میلادی به ۲.۹ درصد خواهد رسید، که نسبت به ۳.۳ درصد سال گذشته کاهش یافته است.
در این گزارش آمده است که روند کندشدن رشد اقتصادی بهویژه بر کشورهای آمریکا، کانادا، مکزیک و چین تأثیر خواهد گذاشت، این کشورها بیشترین وابستگی اقتصادی را به آمریکا دارند و روابط تجاری نزدیکی با این کشور دارند. همچنین، انتظار میرود چین در پی اعمال تعرفههای آمریکا، آسیبپذیرتر باشد.
پیشبینی میشود اقتصاد ایالات متحده در سال ۲۰۲۵ تنها ۱.۶ درصد رشد کند، در حالی که این رقم در سال ۲۰۲۴ معادل ۲.۸ درصد است. سازمان مذکور همچنین هشدار داد که تأثیرات تورمی این تعرفهها میتواند منجر به افزایش نرخ تورم شود، هرچند برآورد میشود تورم جهانی از ۶.۲ درصد در سال گذشته به ۳.۶ درصد در سال جاری کاهش یابد.
کاهش قیمت کالاهای اساسی، عمدتاً بهدلیل کاهش تقاضای جهانی، نقش مهمی در کاهش تورم مصرفکننده ایفا خواهد کرد.
منبع: کریپتو.نیوز