رشد محدود داو با گزارشهای مالی و تنشهای تجاری
رشد محدود شاخص داوجونز در آغاز هفته با تمرکز بر گزارشهای مالی و تنشهای تجاری بینالمللی
رشد محدود شاخص داو در آغاز هفته با تمرکز بر گزارشهای مالی و تنشهای تجاری بینالمللی در بازار وال استریت.

بازار سهام وال استریت در ابتدای هفته با روند مثبت آغاز شد و شاخصهای اصلی سهام در مسیر سبز قرار گرفتند. شاخص داو جونز صنعتی (Dow Jones Industrial Average) با افزایش ۸۵ واحدی، نشاندهنده توجه سرمایهگذاران به گزارشهای درآمد شرکتهای بزرگ بود.
شاخص S&P 500 نیز با رشد ۰.۲۳ درصدی در شروع معاملات، روند مثبتی را تجربه کرد. همچنین، شاخص نزدک (Nasdaq) که تمرکز بیشتری بر فناوری دارد، با افزایش ۰.۳۷ درصدی در ابتدای بازار همراه شد.
این حرکت شاخص داو در روز دوشنبه نشان میدهد که فعالان بازار کمی نسبت به روند هفتههای گذشته خوشبینتر شدهاند، در حالی که در هفته قبل این شاخص نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده بود.
در بازار نفت، قیمتها در سطح ثابتی باقی مانده است، هرچند تنشهای ژئوپولیتیکی نگرانیهایی درباره تأمین عرضه نفت ایجاد کرده است. در بازار رمزارزها، بیتکوین (Bitcoin) در نزدیکی سطح ۱۱۸ هزار دلار نوسان داشت، پس از کاهشهای اخیر از بالاترین حد بیش از ۱۲۳ هزار دلار، مجدداً به بالای این سطح بازگشت.
نگرش سرمایهگذاران و تعرفهها
در ابتدای هفته جدید، توجه فعالان بازارهای مالی جهانی به عملکرد و چشمانداز شرکتهای بزرگ وال استریت معطوف شده است. رشد شاخصها در معاملات اولیه نشان میدهد که هنوز تعرفههای گمرکی به عنوان عامل مهم در نوسانات بازار باقی مانده است، هرچند شاخصهای اصلی در ماههای اخیر پس از کاهش ناشی از تحریمهای ترامپ در روز «روز آزادی» (Liberation Day) به رکوردهای جدیدی دست یافتهاند.
در هفته گذشته، سهام آمریکا با حمایت از گزارشهای مالی بانکهای بزرگ و تولیدکنندگان تراشه، روند رو به رشدی را تجربه کرد و شاخصهای S&P 500 و نَسداک (Nasdaq) به رکوردهای تاریخی رسیدند. تحلیلگران بازار امیدوارند که این روند مثبت ادامه یابد، اما نگرانیها درباره تصمیمات مربوط به تعرفهها و مهلت ۱ آگوست ترامپ همچنان در بازار تأثیرگذار است.
بر اساس گزارش CNBC، ایالات متحده با جدیت در مهلت مقرر در اول آگوست برخورد میکند و در مقابل، اتحادیه اروپا در تلاش است تا پیش از این تاریخ، توافقی در زمینه تعرفهها و تجارت حاصل شود. در حالی که دیدگاه مقامات آمریکایی، از جمله هاردو لوتنیک، وزیر بازرگانی، حاکی از اعتماد به نتیجه مثبت مذاکرات است، اما بر سر تعیین مهلت و عدم تغییر در تعرفه ۳۰ درصدی بر کالاهای وارداتی تأکید دارند.
این تحولات در حالی رخ میدهد که بازارهای جهانی همچنان نظارهگر روند مذاکرات و تصمیمگیریهای سیاسی و تجاری در سطح بینالمللی هستند.
سودآوری چشمگیر شرکتها از جمله آلفابت و تسلا
در هفته جاری، اعلام نتایج مالی غولهای فناوری میتواند نوسانات بازار را تقویت کند. این شرکتها، بهویژه «هفت شگفتانگیز» (Magnificent Seven)، در کانون توجه قرار دارند و انتظار میرود گزارشهای مالی شرکتهایی مانند آلفابت (گوگل) و تسلا (Tesla) روز چهارشنبه، ۲۳ ژوئیه، منتشر شود.
در ادامه روندهای قبلی، نتایج قوی شرکتهای فناوری بزرگ میتواند احساسات صعودی در بازار را تقویت کند، بهویژه در بخش هوش مصنوعی. در حال حاضر، خوشبینی در بازار بالا است، چرا که تقریباً ۸۶ درصد از ۵۹ شرکت شاخص S&P 500 گزارشهای سهماهه خود را منتشر کردهاند و نتایج آنها فراتر از انتظارات تحلیلگران بوده است.
با این حال، موضعگیری فدرال رزرو درباره نرخ بهره و سیاستهای پولی اهمیت ویژهای برای سرمایهگذاران دارد. «اسکات بسنت» (Scott Bessent)، مشاور مالیاتی وزارت خزانهداری، در برنامه CNBC «اسکوک باکس» مجدداً به انتقاد از جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، پرداخت و پیشنهاد داد که ممکن است نیاز به تحقیقات در مورد عملکرد بانک مرکزی باشد.
حکومت ترامپ همواره فدرال رزرو و رهبری پاول را به دلیل حفظ نرخ بهره در سطح فعلی مورد انتقاد قرار داده است. اما دادههای فعلی تورم، این ادعا را تائید نمیکند؛ چرا که در ماه ژوئن، نرخ تورم به میزان ۲.۷ درصد افزایش یافته است، و این افزایش ناشی از انتقال هزینههای افزایش تعرفههای تجاری دولت ترامپ به مصرفکنندگان است.
منبع: کریپتو.نیوز