آوی دیاِیاو و کراکن در راه راهاندازی پروتکل وایتلیبل دیفای
آوی دیاِیاو در راه راهاندازی نسخه وایتلیبل بر بستر بلاکچین Ink کراکن؛ گامی نوین در توسعه دیفای و همکاریهای متمرکز-غیرمتمرکز
آوی دیاِیاو نسخه وایتلیبل پروتکل وامدهی بر بستر بلاکچین Ink کراکن راهاندازی میکند، همزمان با توسعه دیفای و همکاریهای متمرکز-غیرمتمرکز.

آوی دیاِواو (Aave DAO) در حال بررسی پیشنهاد راهاندازی نسخه وایتلیبل از پروتکل وامدهی خود بر روی بلاکچین اینک (Ink) متعلق به کراکن (Kraken) است. این اقدام نشاندهنده تغییر مهم در نحوه ادغام دیفای (بازار مالی غیرمتمرکز) با بسترهای متمرکز است.
بر اساس پیشنهاد ارائهشده در تاریخ 17 ژوئیه و از طریق سکپشات (Snapshot)، قرار است این پروتکل با استفاده از قراردادهای هوشمند آوی تحت برند جدیدی که توسط بنیاد اینک مدیریت میشود، راهاندازی شود. این طرح تاکنون با حمایت گسترده اعضای آوی دیاِواو روبهرو شده است؛ با بیش از 790 هزار رأی موافق تا زمان انتشار این خبر، و پیش از موعد نهایی پیشنهاد در 21 ژوئیه.
این پروژه نخستین نمونه از راهاندازی وایتلیبل آوی است و به عنوان بخشی از استراتژی توسعه، هدف دارد فناوری این پروتکل را گسترش دهد و همزمان منابع درآمد جدیدی را از طریق توافقنامه اشتراک درآمد با بنیاد اینک، ایجاد کند.
پروتکل وامدهی بر پایه اینک، که یک شبکه لایه-دو بر بستر اتریوم (Ethereum) و بخشی از زنجیرهی اَپتیمیزم (Optimism Superchain) است، طراحی شده است. اینک امکانات وامدهی درونزنجیرهای را برای کاربران کراکن فراهم میکند که توسط زیرساخت وامدهی مرکزی آوی مدیریت میشود و کنترل آن بر عهده بنیاد اینک است.
این رویکرد تلفیقی، ترکیبی از نظارت متمرکز و معماری دیفای است و چارچوبی سازگار با مقررات را فراهم میکند که ممکن است به جذب کاربران سازمانی کمک کند و راهی برای ورود سریعتر کاربران فعلی کراکن به خدمات دیفای باشد.
برای تشویق به استفاده، بنیاد اینک قصد دارد 4 درصد از عرضه توکن INK خود را به کاربران اولیه اختصاص دهد، در حالی که دیاِواو آوی نیز توکنهای AAVE و استیبلکوین GHO را برای تامین نقدینگی اختصاص خواهد داد.
هدف نهایی جذب حداقل 250 میلیون دلار سپرده است، رقمی قابل توجه در حالی که ارزش کل قفلشده در اینک هنوز کمتر از 10 میلیون دلار است و به مراتب پایینتر از رقبا مانند بایننس (Binance) و بَیس (Base) است که ارزش قفلشده آنها به میلیاردها دلار میرسد.
این پروژه، فرصت برد-برد برای هر سه طرف محسوب میشود؛ اینک میتواند حضور خود در لایه-دو را تقویت کند، کراکن میتواند سرویسهای دیفای خود را توسعه دهد و آوی نیز تنوع درآمدی خود را بدون کاهش تمرکز و مبنای غیرمتمرکز بودن، افزایش دهد.
در عین حال، جامعه آوی در حال بررسی پیامدهای حکمرانی و معایب تمرکززدایی در نتیجه کنترل متمرکز بنیاد اینک است. در صورت تصویب نهایی، پروژه باید قبل از راهاندازی، مورد ارزیابی و بازرسی کامل قرار گیرد و بنیاد اینک بر ابزارهای کاربری نظارت مستقیم داشته باشد.
این همکاری به مدت حداقل یک سال، تنها با قرارداد انحصاری، توسط بنیاد اینک مدیریت میشود و دیگر شرکای وایتلیبل در این مدت مجاز به فعالیت نخواهند بود.
منبع: کریپتو.نیوز