صدور مجوز فعالیت ۵۳ شرکت رمزارزی در اتحادیه اروپا پس از میکا
اتحادیه اروپا مجوز فعالیت ۵۳ شرکت رمزارزی را صادر کرد؛ بررسی تاثیرات قانون میکا بر بازار و غیبت غولهایی مانند بایننس و تتر
مجوز فعالیت ۵۳ شرکت رمزارزی در اتحادیه اروپا پس از اجرای مقررات میکا، تاثیر بر بازار، غیبت غولهایی مانند بایننس و تتر، و توسعه بازار رمزارز در اروپا را بررسی کنید.

شش ماه پس از اجرای کامل مقررات میکا (MiCA) در اتحادیه اروپا، مقامات این اتحادیه مجوز فعالیت قانونی را برای ۵۳ شرکت مرتبط با رمزارز صادر کردهاند. این آمار نشان میدهد که اکنون ۱۴ شرکت صادرکننده استیبلکوین مجاز از هفت کشور و ۳۹ ارائهدهنده خدمات داراییهای رمزارزی تحت چارچوب میکا فعالیت میکنند.
بر اساس بهروزرسانی پاتریک هانسِن (Patrick Hansen)، مدیر استراتژی و سیاستهای اتحادیه اروپا در شرکت سایر (Circle)، شرکتهایی مانند کوینبیس، کراکن، بیتاستمپ و انسیانزد (N26) توانستهاند خدمات خود را در سراسر حوزه اقتصادی اتحادیه اروپا بدون نیاز به مجوزهای محلی اضافی ارائه دهند و از مزایای پاسپورتینگ بهرهمند شوند.
مقررات بازار داراییهای رمزارزی یا همان میکا، در ۳۰ دسامبر ۲۰۲۴ به طور کامل اجرایی شد و برای نخستین بار چارچوب حقوقی متحد و جامع برای فعالیتهای رمزارزی در تاریخ وضع کرد. این مقررات حوزههای حفاظت از مصرفکننده، افشای اطلاعات، مجوزدهی و صدور استیبلکوینها را در بر میگیرد.
در حال حاضر، تتر (Tether) هنوز موفق به دریافت مجوز میکا نشده است، وضعیتی که منجر به حذف این رمزارز از فهرست برخی پلتفرمها مانند کوینبیس و کریپتو.کام شده است. همچنین، بایننس (Binance)، که با چالشهای نظارتی در چندین حوزه قضایی روبهرو است، در فهرست مجاز قرار ندارد.
از میان استیبلکوینهایی که اکنون مجوز میکا دریافت کردهاند، میتوان به شرکتهایی مانند سایر (EURC، USDC)، سوسیته جنرال-فورج (EURCV، USDCV) و ممبرین فایننس (EURe، eUSD) اشاره کرد. بیشتر این استیبلکوینها به یورو مرتبط هستند، اما چند نمونه دلار آمریکا و یک توکن کرون چک هم در فهرست قرار دارند.
با وجود پیشرفتها، تاکنون هیچ شرکتی برای صدور توکنهای مرجع دارایی (ART) ثبتنام نکرده است؛ توکنهایی که به سبدی از داراییها پیوند دارند. مقامات اتحادیه اروپا اعلام کردهاند که هزینههای تطابق و مقررات کنونی سبب کاهش تمایل بازار به این نوع توکنها شده است.
در عین حال، نهادهای نظارتی بیش از ۳۵ شرکت رمزارزی را به عنوان غیرمنطبق با قوانین CASP (Crypto Asset Service Providers) شناسایی کردهاند که در این میان، کمیسیون نظارت بر بازارهای مالی ایتالیا (CONSOB) نقش پیشرو را دارد. رسانههای رمزارزی در غرب اروپا نیز با تغییرات در الگوریتمهای جستوجو و سیاستهای همسو با مقررات میکا دچار اختلال شدهاند.
با افزایش تلاش شرکتها برای تطابق با الزامات سختگیرانه افشا و رعایت مقررات، انتظار میرود در مهرماه، نهمین ماه پس از شروع، مجوزهای جدید اعلام شوند.
منبع: کریپتو.نیوز