کارگردان تئاتر کودک از تجربه تازهاش میگوید
آناهیتا غنیزاده: کودکان امروز با فرهنگ و فلسفه آشنا هستند.
آناهیتا غنیزاده با تاکید بر اهمیت پرسشهای فلسفی در ذهن کودکان، از نمایش تازهاش و تجربه متفاوت در تئاتر کودک و نوجوان میگوید.

آناهیتا غنیزاده، کارگردان تئاتر و فعال حوزه کودک، با اشاره به سابقه هنریاش از ورود به دنیای هنر از هنرستان هنرهای زیبا تا تحصیل در رشته کارگردانی تئاتر سخن گفت و یادآور شد که از آموزش انیمیشن نزد اسفندیار احمدی و نصرت کریمی بهره برده است.
او درباره ورودش به حوزه نمایش خلاق بیان کرد:
«از طریق دکتر اکرم قاسمپور با مفهوم نمایش خلاق آشنا شدم و به جرات میتوانم بگویم درستترین تعریف را از ایشان آموختم. همین آشنایی دروازهای بود برای ورود جدیتر به دنیای تئاتر کودک.»
غنیزاده درباره نمایش جدید خود افزود:
«روزی از آقای شکوری خواستم کتابهایی که ظرفیت دراماتیک دارند معرفی کنند. از میان آنها، کتاب عشق که میگویند چیست؟ نوشته دیوید کالی توجهم را جلب کرد. با دعوت از خانم خسروی نمایشنامهای براساس آن نوشته شد که بازخورد بسیار خوبی داشت.»
او با تأکید بر رشد آگاهی کودکان گفت:
«امروزه کودکان با مسائل فرهنگی و فلسفی آشناتر شدهاند. کتابهایی در حوزه کودک و نوجوان وجود دارد که به چرایی، چیستی و چگونگی مسائل مختلف میپردازند. ما در این نمایش تلاش کردهایم برخی از این پرسشها را مطرح کنیم، پاسخ دهیم یا حتی پرسش جدیدی در ذهن بچهها ایجاد کنیم.»
غنیزاده در خصوص استفاده از بازیگران کودک گفت:
«مخالف استفاده از بازیگران خردسال در کنار بزرگسالان هستم، چرا که آنها در معرض شرایطی قرار میگیرند که برای سنشان مناسب نیست. در این نمایش، خانم سوده سعدایی با توانایی بالا و فیزیک مناسب خود، بهگونهای بازی کردهاند که کودکان فکر میکنند ایشان خود یک نوجوان است.»
او بازه سنی ۶ تا ۱۲ سال را به عنوان مخاطب اصلی نمایش معرفی کرد و افزود:
«با این حال، مخاطبانی از ردههای سنی پایینتر یا حتی میانسال هم توانستند با نمایش ارتباط برقرار کنند که دلیل آن توجه ما به طراحی دکور، لباس، جزئیات صحنه و فضای دیداری-شنیداری بود.»
غنیزاده در پایان خاطرنشان کرد:
«همانطور که کودکان باید طراحی صحنه، نور، بازیگری و عروسکگردانی خوبی ببینند، باید موسیقی خوبی نیز بشنوند. ما سعی کردیم در همه ابعاد این مسئله را رعایت کنیم.»