کامران نجف زاده مجری برمودا: از ایران تا آمریکا و خداحافظی
کامران نجفزاده مجری برنامه برمودا؛ حقیقت مهاجرت، بازگشت و آخرین اخبار
کامران نجفزاده، خبرنگار صداوسیما و مجری برمودا، با اعلام خداحافظی از خبرنگاری، شایعات مهاجرت به آمریکا را رد کرد و در ایران ماند.

کامران نجف زاده، خبرنگار صداوسیما جمهوری اسلامی ایران، بیشتر به خاطر فعالیت در بخش ۲۰:۳۰ شناخته شده است.

پس از چندین مورد پناهندگی خبرنگاران و مجریان صدا و سیما، اینبار خبر مهاجرت کامران نجفزاده به آمریکا در فضای مجازی مطرح شده است. هرچند این خبر به صورت غیررسمی منتشر شده، اما استوری او در صفحه اینستاگرامش با عبارتی مانند «خداحافظی با خبرنگاری» این شایعات را تقویت کرد. کامران نجفزاده در مصاحبهای با باشگاه خبرنگاران جوان این موضوع را تکذیب کرده و اظهار داشت: «شایعاتی درباره سفر من به آمریکا و کشورهای دیگر منتشر شده است که کاملاً نادرست است. من در ایران حضور دارم و قصد ندارم به هیچ کشور دیگری بروم.» او همچنین تاکید کرد که دیگر تمایلی به همکاری با معاونت سیاسی و خبرگزاری صدا و سیما ندارد.
سیر زندگی کامران نجفزاده
کامران نجفزاده در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۸ در منطقه ستارخان تهران متولد شده است. درباره تحصیلات او، شایعاتی وجود دارد؛ برخی رسانهها مدعی هستند که او دارای مدرک لیسانس در مهندسی ژنتیک و مدرک کارشناسی ارشد در رشته سینما است، در حالی که برخی دیگر میگویند او فارغالتحصیل لیسانس در مهندسی کشاورزی از دانشگاه آزاد کرج است. او متأهل است و دو فرزند دارد.
شروع فعالیت حرفهای کامران نجفزاده در عرصه خبرنگاری
کامران نجف زاده کار خبرنگاری را در سال ۱۳۷۵ آغاز کرد و در همان سال به عنوان سردبیر نشریه «آرمان» فعالیت خود را شروع کرد. در سال ۱۳۷۹ و در حالی که تنها ۱۹ سال داشت، به عنوان سردبیر روزنامه کیهان ورزشی منصوب شد. یکی از مشهورترین مصاحبههای او در آن دوران، گفتوگوی او با ناصر حجازی بود.
دو سال بعد، با معرفی یکی از دوستانش، وارد بخش واحد مرکزی خبر در صداوسیما شد. با شروع دوره ریاست جمهوری محمود احمدینژاد، فعالیتهای نجف زاده بیشتر شد و او علاوه بر کار خبرنگاری در صداوسیما، به عنوان گوینده خبر برنامه ۲۰:۳۰ نیز فعالیت کرد. همچنین، او در بخش «کیهان و بچهها» در روزنامه کیهان که نزدیک به حاکمیت است، مشغول به کار بود. بنابراین، ورود او به صداوسیما، به ویژه اخبار ۲۰:۳۰، چندان غیرمنتظره نبود.
موقعیتهای نجفزاده در سال ۱۳۸۸
کامران نجفزاده، همانند دیگر خبرنگاران وابسته به صداوسیما و مطبوعات اصولگرا، موضعی تند و انتقادی نسبت به مسائل اتخاذ کرد. او از حامیان سرسخت محمود احمدینژاد بود و در زمان حضور وی در صداوسیما، گزارشهای متعددی در انتقاد از معترضان جنبش سبز تهیه کرد که برخی از آنها فراتر از انتقاد، بر اتهام جاسوسی تأکید داشتند.
نجفزاده فعالیت حرفهای خود را در واحد مرکزی خبر از سال ۱۳۸۱ آغاز کرد و پس از مدتی، به عنوان سرپرست گزارشگران این واحد منصوب شد.
جدایی کامران نجفزاده از فرانسه
در تاریخ ۱۴ شهریور ۱۳۸۸، خبرگزاری ایرنا، وابسته به دولت، اعلام کرد که کامران نجف زاده به پاریس اعزام شده است. پس از هفت سال فعالیت در واحد مرکزی خبر و کسب مقامهای بالای در مدت زمان کوتاه، با وجود نداشتن مهارت در زبان فرانسوی، صدا و سیما تصمیم گرفت او را برای تهیه گزارش به پاریس بفرستد.
حدود دو سال بعد، در فروردین ماه ۱۳۹۰، نجف زاده از فرانسه اخراج شد. وزارت امور خارجه فرانسه در نامهای علت این اقدام را گزارشهای امنیتی درباره کشورش اعلام کرد و خواستار ترک خاک فرانسه شد. این رویداد در حالی رخ داد که دو هفته پیش، جمهوری اسلامی ایران خبرنگار ارشد خبرگزاری فرانسه، جی دشموک، را به دلیل پوشش اعتراضات سال ۸۸ از ایران اخراج و کارت خبرنگاری او و چند خبرنگار خارجی دیگر را ضبط کرده بود.
مسئولان علت اخراج نجف زاده را نبود دموکراسی در فرانسه عنوان کردهاند. حسن عابدینی، عدم صدور کارت خبرنگاری برای نجف زاده را مرتبط با اخراج او ندانست و گفت: «به نظر من، این دو موضوع ارتباطی با یکدیگر ندارند، چرا که نجف زاده ۱۸ ماه پیش به عنوان خبرنگار صدا و سیما به پاریس اعزام شده بود، اما در این مدت برای او کارت خبرنگاری صادر نشده بود.» نجف زاده نیز علت اخراجش را پوشش گزارش درباره اسرائیل و طرفداران نظام سلطنتی میداند و میافزاید: «وقتی به فرانسه رفتم، میتوانستم در گوشهای آرام زندگی کنم، اما چنین نکردم. وقتی دیدم رسانههای این کشور چگونه درباره کشور من سیاهنمایی میکنند، تصمیم گرفتم واقعیتهای موجود در این کشور را بازگو کنم.»
کامران نجفزاده در ایالات متحده آمریکا حضور دارد.
در سال ۱۳۹۴، صدا و سیما تصمیم گرفت کامران نجفزاده را به عنوان نماینده ایران در دفتر سازمان ملل در آمریکا اعزام کند.
در طول اقامت نجفزاده در آمریکا، او گزارشهای متعددی درباره وضعیت دموکراسی در این کشور برای رسانه ملی تهیه کرد. یکی از گزارشهای او با عنوان «هیلاری کلینتون یا ترامپ، کدامشان ترسناکترند» به موضوع استفاده مردم از ماسکهای هیلاری و ترامپ در جشن هالووین اشاره داشت.
در یکی از صحنههای این گزارش، چهره کودکی نشان داده میشود که پس از دیدن ماسک ترامپ گریه میکند و از آن میترسد. جنجالهای مربوط به فعالیتهای نجفزاده در آمریکا پس از پایان دوره مسئولیتش همچنان ادامه داشت. او بیش از سه ماه پس از اتمام وظایف خود در مهرماه ۱۴۰۱، هنوز به ایران بازنگشته بود و از مدیران تلویزیون درخواست کرده بود که برای خانواده و تحصیل فرزندانش مدتی مرخصی بگیرند.
شایعات زیادی درباره ماندگاری و احتمال دریافت گرین کارت آمریکا توسط نجفزاده مطرح شد. برخی کاربران در شبکههای اجتماعی ادعا کردند که او قصد دارد ایران را ترک کند تا اقامت دائم در آمریکا بگیرد. این اظهارات در حالی بود که نجفزاده در برنامهای در شبکه نسیم با اعلام ساخت برنامه در این شبکه، این شایعات را تکذیب کرد.
وداع کامران نجفزاده با حرفه خبرنگاری
چند روز پیش، کامران نجفزاده در صفحه اینستاگرام خود ویدیویی منتشر کرد که مربوط به حضورش در شبکه نسیم بود و در آن اعلام کرد که برای همیشه از حرفه خبرنگاری کنارهگیری میکند. با انتشار این خبر، واکنشها و همچنین ادعاهای زیادی درباره مهاجرت دائمی او از ایران و دریافت گرین کارت آمریکا مطرح شد، هرچند هیچکدام از این ادعاها مستند نبودند. نجفزاده در واکنش به این شایعات گفت: «شایعاتی درباره سفرم به آمریکا و کشورهای دیگر منتشر شده است که کاملاً نادرست است. من در ایران حضور دارم و قصد ندارم به هیچ کشوری مهاجرت کنم.»