ناشران آموزشی از استقبال تا چالشهای نمایشگاه
گرانی کاغذ و هدیههای تبلیغاتی در صدر نمایشگاه کتاب 1404
در سیوششمین نمایشگاه کتاب تهران، ناشران آموزشی از کاهش فروش بهدلیل گرانی کاغذ و افزایش استقبال بهخاطر تخفیف و اشانتیونها گفتند.
ایرنا در پنجمین روز از نمایشگاه کتاب تهران به سراغ ناشران آموزشی رفتیم تا از آنها درباره میزان استقبال، فروش و چالشهای این حوزه بپرسیم؛ از زمان استقرار تا امروز که بعد از چند روز پرفروش روز خلوتتری را تجربه کردند.
شاید ناشران آموزشی یکی از پرفروشترین بخشها در طول سالهای برگزاری نمایشگاه کتاب باشد اما گرانی کاغذ و هزینه بالای تولید اثر در این حوزه تا حدود زیادی بر استقبال مخاطبان اثر داشته است.
به گفته آنها سبد معیشت مردم از حیث کتابهای آموزشی در طول یک سال گذشته به یک چهارم رسیده است و بخش عمده آن به گران شدن هزینههای تولید اثر برمیگردد.
سعید عسگری از مجموعه گاج به خبرنگار ایرنا گفت:
گرانی کاغذ و هزینههای چاپ و تولید مهمترین چالش ما در این دوره از نمایشگاه است. هزینه تولید و چاپ خیلی بالارفته و این مساله در قیمتگذاری تاثیرگذاشته است. با وجود این که تلاش میکنیم با پایینترین قیمت کتاب عرضه کنیم اما این هزینهها در سبد خریدار خانوادهها تاثیر گذاشته است. اگر در سال های گذشته تا چهار جلد خرید داشتند، این، امسال به یک جلد رسیده است. این مساله عمدتا به دلیل قیمتها و تورم روی قیمت کاغذ است. باید به قیمت آزاد خرید کنیم و هیچ سهمیهای این بخش ندارد. این بزرگترین چالش مجموعه است.
او ادامه داد:
در میزان استقبال، امسال افت و در مجموعه نمایشگاه نیز بین ۳۰ تا ۴۰ درصد بابت بازدید ریزش داشتیم.
به گفته وی، یکی از مسائل مهم در این زمینه آن است که تبلیغات محیطی شهری از نمایشگاه کتاب که بزرگترین رویداد و رخداد فرهنگی کشور است نداشتیم. امید است در روزهای آتی باقی مانده از نمایشگاه، این اتفاقات بیفتد و مردم استقبال بیشتری از این رویداد داشته باشند.
میلاد هادیان از مسئولان غرفه قلم چی هم گفت:
نمایشگاه مانند سالهای گذشته خوب بود. مردم استقبال کردند و آمدند اما بر خلاف این که میگفتند کتابخوان کم است بیشتر شدن کتابخوان ها را شاهدیم و مردم با کتاب و کتابخوانی در حال اخت شدن هستند. علیرغم اینکه استقبال در دو روز اخیر بیشتر بود.
او درباره چالشهای حوزه آموزشی گفت:
این چند روزه چالش بزرگ و خاصی ندیدم. خوب بود اما ازدحام جمعیت داشتیم و به غیر از این مشکل خاصی نداشتیم.
او درباره حوزه ناشران آموزشی اظهار داشت:
تخفیفهای خیلی زیادی برای عموم گذاشتند. هم برای بچههایی که بورسیه هستند و حتی عموم. از این تخفیفها بهره مند هستند و هزینه های زیادی که فشار روی خانوادهها گذاشته بود، کمتر شده است. قلمچی در حوزه آموزش است و بیشترین کاری که میکند در حوزه آموزشی از ابتدایی تا کنکور است.
الهه عصمتی از انتشارات گل واژه نیز میگوید:
امسال نمایشگاه خیلی عالی بود. یک سری مشکلات داشتیم و استقبال نسبت به سالهای گذشته کمتر بود. بخشی به شرایط مردم و اقتصادی برمیگردد و امسال آموزشی دو سالن مجزا شده و باعث شده در دید و بازدید مردم تاثیرگذار باشد.
به گفته وی، فروش، کمرنگ تر و نسبت به سال های گذشته کمتر شده است. در نمایشگاه برای استقرار، یک سری چالشها هر ساله وجود دارد اما امسال خیلی بهتر و با نظم بیشتری بود.
اعظم زمان خوان مسئول غرفه «نارنجی» هم گفت:
استقبال خوب بود. اما مردم خرید نمی کنند چون قدرت خرید ندارند. وقتی شلوغ است مردم بیشتر به خاطره اشانتیون میآیند تا خرید کتاب.
او ادامه داد:
ما در حوزه کودک فعالیت داریم. آموزشی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه اول و دوم. کاغذ گران شده است اما تلاش کردیم امسال افزایش قیمت نداشته باشیم. با قیمتهای پارسال میفروشیم.
او گفت:
کتابهای ما بیشتر در حوزه تالیف است تا ترجمه. قانون کپی رایت را باید رعایت و حق تالیف را پرداخت کرد و به همین سبب سراغ تالیف رفتهایم