کد خبر: 4376

حضور بازیگران تاجیک در پروژه‌های ایرانی پس از «پایتخت ۷» + عکس

رئیس صداوسیما با تأکید بر شباهت‌های فرهنگی و زبانی ایران و تاجیکستان، استقبال از حضور بازیگران و هنرمندان تاجیک در پروژه‌های ایرانی را اعلام کرد.

حضور بازیگران تاجیک در پروژه‌های ایرانی پس از «پایتخت ۷» + عکس

نشست بین پیمان جبلی، رئیس سازمان صداوسیما، و ناصر سعیدزاده، رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون جمهوری تاجیکستان، با حضور علیرضا شریفی، معاون توسعه و فناوری رسانه، محسن برمهانی، معاون سیما، عباس محمدنژاد، مدیرکل امور بین‌الملل صداوسیما، و رایزن فرهنگی تاجیکستان در ایران، در شب یکشنبه 14 اردیبهشت 1403 در ساختمان صداوسیما برگزار شد.

در این نشست، پیمان جبلی با اشاره به روابط فرهنگی دیرینه میان ایران و تاجیکستان و توسعه روزافزون تعاملات دو کشور در سال‌های اخیر، اظهار داشت: علی‌رغم پیوندهای فرهنگی، تمدنی و زبانی و روابط میان دو ملت، هنوز شناخت کافی میان مردم ایران و تاجیکستان وجود ندارد. وی افزود، بخشی از این کم‌توجهی به تصویر نادرستی است که رسانه‌های غربی از این دو کشور ارائه می‌دهند و بنابراین، باید با تولید محتوای مشترک، این شناخت را تقویت کنیم.

جبلی همچنین به استقبال مردم ایران از لهجه و ادبیات تاجیکی پس از پخش سریال «پایتخت 7» اشاره کرد و گفت: این نشان می‌دهد که تمایل و اشتیاق مردم دو کشور برای شناخت بیشتر از یکدیگر وجود دارد و تولیدات مشترک می‌تواند این ارتباط را مستحکم‌تر سازد. وی آمادگی ایران برای همکاری در زمینه تولید برنامه، فیلم و سریال با تاجیکستان را اعلام کرد و تصریح کرد، زبان مشترک و درک متقابل، فرآیند تولید مشترک را تسهیل می‌کند. در این راستا، ایران استقبال می‌کند از حضور بازیگران و هنرمندان تاجیک در پروژه‌های ایرانی. همچنین، ایران پیش‌تر با کشورهایی مانند پاکستان، آذربایجان و ترکمنستان در پروژه‌های مشترک همکاری داشته است و پیشنهاد می‌کند، معاونت سیما و تلویزیون تاجیکستان پروژه‌هایی مانند مستند یا داستانی درباره مفاخر ادبی زبان فارسی، مانند رودکی، تعریف کنند تا بر پیوندهای زبانی و فرهنگی دو ملت تأکید شود.

وی به پروژه‌های بزرگ صداوسیما مانند سریال‌های «سلمان فارسی» و «حضرت موسی (ع)» اشاره کرد و گفت: در تولید این آثار از فناوری‌های روز دنیا بهره‌برداری می‌شود و این، فرصت مناسبی برای همکاری‌های بین‌المللی است. برای نمونه، در سریال «حضرت موسی (ع)»، از استودیوی تولید مجازی استفاده شده است که هم هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و هم از نظر بصری، قاب‌های زیبایی خلق می‌کند.

جبلی در ادامه، با تأکید بر ظرفیت‌های فنی گسترده صداوسیما، که شامل 7000 فرستنده، 125 شبکه رادیویی و تلویزیونی، و راه‌اندازی 200 کانال محلی برای انتخابات مجلس است، این زیرساخت‌ها را بستر مناسبی برای همکاری‌های مشترک میان دو کشور عنوان کرد. وی افزود، بهره‌گیری از تجارب یکدیگر در مسیر پیشرفت، می‌تواند به توسعه رسانه‌ای کمک کند.

رئیس صداوسیما در پایان، از برنامه‌های آینده برای راه‌اندازی دفتر نمایندگی در دوشنبه و تولید فیلمنامه‌های مشترک خبر داد و تأکید کرد: مردم دو کشور خواهان افزایش تعاملات فرهنگی هستند و باید هر چه سریع‌تر پروژه‌های مشترک را آغاز کنیم. وی ابراز امیدواری کرد که دفتر نمایندگی ایران در تاجیکستان به زودی فعالیت خود را آغاز کند تا روند همکاری‌ها تسریع یابد.

در ادامه، ناصر سعیدزاده، رئیس کمیته دولتی رادیو و تلویزیون تاجیکستان، ضمن ابراز تمایل به توسعه همکاری‌ها، از تدوین برنامه‌های پنج‌ساله برای رشد و توسعه رسانه‌های این کشور خبر داد و گفت: این برنامه‌ها به زودی اجرایی می‌شوند و نقش مهمی در ارتقای کیفیت محتوای رسانه‌ای تاجیکستان دارند، که مورد تأکید رهبر این کشور است.

سعیدزاده همچنین به امکانات و زیرساخت‌های رادیو و تلویزیون تاجیکستان اشاره کرد و بر لزوم برنامه‌ریزی برای گسترش تولیدات مشترک میان ایران و تاجیکستان تأکید نمود. وی در پایان، با اشاره به پیوندهای ادبی، تاریخی و زبانی میان دو ملت، از صداوسیما جمهوری اسلامی ایران برای دعوت و همکاری تشکر کرد و ابراز امیدواری کرد که روابط در حوزه تولید آثار تلویزیونی گسترش یابد، چرا که تاکنون چند اثر مشترک ساخته شده است و تمایل دارند این روابط توسعه یابد.

نشست پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما

منبع: خبرگزاری مهر

دیدگاه شما
پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار