کد خبر: 4372

کشف گنج ۳ هزارساله زباله‌های بازیافتی در مزرعه بی‌نظیر + عکس

کشف قطعات فلزی ۳ هزارساله در مزرعه انگلیسی نشان‌دهنده روش‌های بازیافت و استفاده مجدد منابع در عصر برنز، همچنان اسراری برای پژوهشگران فاش می‌کند.

کشف گنج ۳ هزارساله زباله‌های بازیافتی در مزرعه بی‌نظیر + عکس

در دسامبر ۲۰۱۹، در یکی از مزارع منطقه گیلدن‌موردن در کمبریج‌شایر، کشف مجموعه‌ای بی‌نظیر از قطعات فلزی با قدمتی تقریبا سه‌هزار سال، توجه‌ها را جلب کرد. این کشف ارزشمند توسط "دیوید استاکی" و با کمک یک فلزیاب پس از هفت سال کاوش در زمین صورت گرفت.

نشانه‌هایی از دوران برنز در خاک این مزرعه

این قطعات که از جنس آلیاژ مس هستند، به صورت شکسته و بلااستفاده در زمین دفن شده بودند. "هلن فاولر"، مسئول بررسی آثار کشف‌شده، درباره کشفیات اظهار نظر کرد: «این قطعات گویی با هدف جمع‌آوری ضایعات فلزی برای ذوب و استفاده مجدد در آن زمان دفن شده‌اند. گنجی که ما پیدا کردیم شباهت زیادی به سطل‌های بازیافت امروزی دارد که در کمبریج‌شایر استفاده می‌شود.»

 

1

اشیاء تاریخی با کاربردهای نظامی و غیرنظامی

در این مجموعه بی‌نظیر، 66 قطعه فلزی از دوران عصر برنز، که بین سال‌های 1050 تا 800 قبل از میلاد ساخته شده‌اند، کشف شده است. این اشیاء شامل ابزارهایی مانند "چیپ"ها هستند؛ قطعات فلزی که برای حفاظت نوک تیز سلاح‌هایی مانند شمشیر به کار می‌رفته‌اند.

فاولر و دکتر ادوارد کاسول از آکسفوردشایر، این مجموعه را تحت عنوان " گنجینه‌ ریخته‌گری" در گزارش خود توصیف کرده‌اند؛ اصطلاحی که اشاره به مجموعه ضایعات فلزی گردآوری‌شده برای فرآیند ذوب و استفاده مجدد دارد. این اشیاء به دلیل قدمت بالای خود و دارا بودن بیش از دو شیء فلزی از دوران ماقبل تاریخ، مطابق با قانون گنجینه سال ۱۹۹۶، واجد شرایط ثبت به‌عنوان گنجینه ملی معرفی شده‌اند. 0

از هیجان کشف تا تأخیر در ثبت آثار

دیوید استاکی، کاشف این گنجینه، که ۶۹ سال سن دارد، درباره تجربه هیجان‌انگیز خود گفت: «پس از سال‌ها جست‌وجو، سرانجام در عمق حدود ۳۰ سانتی‌متری زمین به قطعات فلزی سبزرنگ برخورد کردم. با بیرون آمدن تعداد بیشتری از این قطعات، متوجه شدم که ویژگی‌های آن‌ها با مصنوعات عصر برنز مطابقت دارد. این کشف را با صاحب زمین در میان گذاشتم و او نیز بسیار خوشحال شد.»

او افزود که بر اساس قانون، به دلیل ماهیت پیشاتاریخی این اشیاء، موظف بوده است کشف خود را اعلام کند. اما به دلیل شیوع ویروس کرونا، روند بررسی رسمی با تأخیر مواجه شد و مدت زمان زیادی طول کشید.

بشقاب‌های مرموز؛ معمایی بی‌پاسخ در عصر برنز

در میان این کشفیات، تعداد زیادی قطعه به شکل بشقاب وجود دارد که «فاولر» معتقد است بیشترین توجه را به خود جلب کرده‌اند. او گفت: «بشقاب‌ها برای باستان‌شناسان معمایی هستند. هنوز مشخص نیست که چه کاربردی داشته‌اند، اما همین ناشناختگی یکی از جذاب‌ترین جنبه‌های مطالعه در حوزه باستان‌شناسی است.»

بازگرداندن فلزات؛ میراثی از قرون گذشته

فاولر در پایان تأکید کرد: «هرچه این گنجینه باشد، در گذشته جمع‌آوری شده تا به عنوان ضایعات فلزی ذوب شود. ما اولین کسانی نیستیم که به بازیافت فلزات روی آورده‌ایم. در عصر برنز نیز افراد همه چیز را جمع‌آوری می‌کردند تا زمانی که مقدار کافی برای استفاده فراهم شود.»

دیدگاه شما
پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار