رازهای تلخ زندگی فائزه شاهزاده مصر و گزینه محبوب نازلی
سرنوشت تلخ و رازهای زندگی فائزه، شاهزاده مصر و گزینه محبوب نازلی برای ملکه ایران
زندگی تلخ فائزه، شاهدخت مصری و گزینه نازلی برای ملکه ایران، رازهای خانواده و سرنوشت غمانگیز او در غربت و تنهایی را کشف کنید.

بارها داستان فوزیه فواد، نخستین همسر شاه مخلوع، را برایتان نقل کردهام. در تصاویر خاندان ملک فؤاد که مشاهده میکردم، تصویری از فائزه، خواهر کوچک فوزیه، توجهام را جلب کرد. این موضوع مرا بر آن داشت تا کمی در زندگی او تحقیق کنم و ببینم سرنوشت یکی از خواهران ملکه ایران چگونه رقم خورد. عکسهایی که نشاندهنده علاقه و توجه شدید فوزیه به فائزه بودند، این موضوع را بیشتر روشن میکردند.
دختران ملک فواد در زمینه رفتار و مسئولیتپذیری بسیار برتر بودند و به همین دلیل در مصر محبوبیت زیادی داشتند. فائزه، دختری زیبا، هوشمند، دانشپذیر و فعال در حوزههای اجتماعی بود و مدتی سرپرستی هلال احمر را بر عهده داشت. سالها پس از طلاق فوزیه از محمدرضا، نازلی (مادر فائزه، فائقه، فتحیه، فوقیه و اسماعیل که در کودکی درگذشت) در مصاحبهای، فائزه را گزینهای مناسبتر نسبت به فوزیه برای عنوان ملکه ایران معرفی کرد.
او معتقد بود فائزه فردی بسیار سیاستمدار، زیرک و باهوش است و برای تصاحب عنوان ملکه آمادگی بیشتری دارد. اگر او با شاه ازدواج میکرد، احتمالاً هرگز از او جدا نمیشد. نازلی فوزیه را به دلیل گوشهگیری، شخصیت خجالتی و روحیه آرام و منحصر به فردش، برای دربار ایران و ملکه شدن مناسب نمیدانست. او در خاطراتش از دربار، که آن را با عنوان «خالهزنکی» یاد میکرد، اشاره داشت که باید گرگ باشی تا بتوانی در برابر دسیسههای اشرف مقاومت کنی.
در روایت، فائزه در سن ۲۲ سالگی با یکی از عموزادههای ترکتبار خود، به نام محمدعلی رئوف، که از تبار عثمانی بود و ۱۲ سال از او بزرگتر داشت، ازدواج کرد. محمدعلی رئوف فردی ادیب، صوفی، استاد و مدرس عرفان بود و تحصیلات خود را در غرب به پایان رسانده بود.
این ازدواج برخلاف میل فاروق انجام شد، اما به تدریج او آن را پذیرفت و رابطه خوبی با خواهر و داماد برقرار کرد. چند سال بعد، به دلیل شک و تردیدی که در اواخر سلطنت در او ایجاد شده بود، ملک فاروق فائزه و همسرش را به حبس خانگی محکوم کرد.
این زوج در خانهنشینی فیلمی درباره کودتای نظامی ساختند و شش هفته بعد، ملک فاروق با انجام کودتای نظامی از سلطنت برکنار شد. پس از وقوع کودتای مصر، فائزه مجبور شد همراه همسرش به ترکیه مهاجرت کند و سپس در پاریس ساکن شد. (در تصویر زیر، فائزه را در کنار اشرف و شمس مشاهده میکنید)
فائزه و همسرش هرگز صاحب فرزندی نشدند و پس از ۱۷ سال زندگی مشترک، با وجود رابطهای خوب بینشان، از هم جدا شدند. فائزه مانند خواهرش، شاهزاده فوزیه، هرگز درباره دلیل طلاق صحبت نکرد و همواره از محمدعلی رئوف با احترام و بزرگواری یاد میکرد.
فائزه تا پایان زندگیاش ازدواج نکرد و با وجود عشق به وطنش، هرگز به مصر بازنگشت. در نهایت، شاهدخت زیبای مصر در سن 70 سالگی و در حالتی از تنهایی و سکوت در آمریکا درگذشت و جسد او در همان مکان به خاک سپرده شد.