مهرداد ضیایی، بازیگر، نویسنده و مسیر زندگی شخصی و هنری
بیوگرافی مهرداد ضیایی، همسر دوم فیروزه قطب و مسیر زندگی هنری و شخصی او
بیوگرافی مهرداد ضیایی، بازیگر، نویسنده و پژوهشگر ایرانی با فعالیتهای هنری و شخصی متنوع و همسری دوم به نام فیروزه قطب.

سید مهرداد ضیایی، بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون، در آثار متعددی از جمله «راه بیپایان»، «آشپزباشی»، «مادرانه»، «سوجان»، «دختران کوچه غم» و «کیمیا» نقشآفرینی کرده است.
علاوه بر فعالیت در عرصه بازیگری، مهرداد ضیایی در حوزه نویسندگی و پژوهشگری نیز فعال است.
زندگینامه سید مهرداد ضیایی
سید مهرداد ضیایی در سال ۱۳۴۷ در شهر اصفهان متولد شد. او علاوه بر فعالیت در عرصه بازیگری، در حوزه نویسندگی و پژوهشگری نیز فعالیت دارد و بیان میکند که بازیگری را بیشتر به عنوان یک منبع درآمد جانبی انتخاب کرده است.
وی در رشته مهندسی منابع طبیعی با گرایش جنگل فارغالتحصیل شده و همچنین در رشته ارتباطات با تمرکز بر روزنامهنگاری تحصیل کرده است. لازم به ذکر است که او رشته وکالت را نیز به صورت نیمهکاره رها کرده است. ضیایی، بازیگر سریال کیمیا که اصالتی گیلانی دارد، در سال ۱۳۶۶ تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته مهندسی منابع طبیعی در دانشگاه کشاورزی گیلان آغاز کرد، اما پس از مدتی به تهران نقل مکان کرد و مسیر تحصیلیاش را در رشته روزنامهنگاری ادامه داد.
مهرداد فعالیت حرفهای خود در حوزه بازیگری را در سال ۱۳۶۹ با حضور در تئاتر آیکی اونجاست آغاز کرد. اولین حضور او در عرصه تصویر و سینما در سال ۱۳۷۱ با بازی در فیلم شب دهم به کارگردانی جمال شورجه رقم خورد. او همچنین در سال ۱۳۷۳ در مجموعههای تلویزیونی شیخ مفید، کلاه قرمزی و پسرخاله به ایفای نقش پرداخت. با بیش از سه دهه فعالیت در حوزه فرهنگ و هنر، مهرداد ضیایی نقشهای متعددی را در کارنامه خود ثبت کرده است.
ژیلا تقیزاده همسر نخست مهرداد ضیایی است.
ژیلا تقیزاده، همسر نخست سید مهرداد ضیایی، یکی از چهرههای برجسته در عرصه ادبیات و هنر بود. او به عنوان نویسنده داستان، نمایشنامهنویس و نقاش فعالیت میکرد. تقیزاده در سال ۱۳۳۸ در تهران به دنیا آمد و در سال ۱۳۶۷ از دانشگاه الزهرا با مدرک کارشناسی گرافیک فارغالتحصیل شد. فعالیت هنری او از سال ۱۳۶۴ آغاز شد و در طول این سالها، نمایشگاههای متعددی، چه به صورت انفرادی و چه گروهی، در گالریهای مختلف برگزار کرد.
در سال ۱۳۸۴، ژیلا تقیزاده همکاری خود را با رادیوهای برونمرزی صدای آشنا، فرهنگ، جوان، نمایش و سلامت در حوزه نمایشنامهنویسی آغاز کرد. از دیگر فعالیتهای او میتوان به طراحی و اجرای پوسترهای تئاتر، تصویرگری کتابها و نشریات، طراحی صحنه و لباس، همچنین ساخت عروسک در تئاترهای مختلف اشاره کرد که منجر به دریافت جوایز متعددی شد. وی ۲۱ سال از عمر خود را درگیر بیماری سرطان بود و سرانجام در صبح روز شنبه، ۲ فروردین ۱۳۹۹، دار فانی را وداع گفت.
نتیجه ازدواج ژیلا تقیزاده و مهرداد ضیایی، دختری به نام افروز بود.
فیروزه قطب، همسر دوم مهرداد ضیایی است.
در یک مصاحبه، مهرداد ضیایی اظهار داشت که پس از درگذشت ژیلا تقیزاده، مادرزنش وارد عمل شد و او را تحت تأثیر قرار داد. نتیجه این اتفاق، ازدواج او با فیروزه قطب بود. سید مهرداد ضیایی در این باره توضیح داد:
حدود پنج سال پیش همسرم را از دست دادم و برای چهار یا پنج سال در تنهایی غیرارادی و ناخواستهای قرار گرفتم که خودم انتخاب نکرده بودم. تا اینکه مادر همسرم، یعنی مادر مرحومهام، بسیار تلاش کرد تا من ازدواج کنم و نقش مادرگونهای برای من ایفا کرد. در نهایت، فردی را پیدا کردیم و به طور تصادفی با هم آشنا شدیم. چند ماهی طول کشید تا رابطهمان شکل بگیرد و آشناییمان ادامه پیدا کند. در نهایت، او نقش برگزارکننده عروسی ما را بر عهده گرفت، به زبان ساده، مراسم را ساده و منظم برگزار کرد و باعث شد من با فیروز قطب ازدواج کنم. این ازدواج، یادآور همسر درگذشتهام، ژیلا تقیزاده، است.
فعالیت در زمینه نگارش و خلق آثار نوشتاری
ضیایی به عنوان نویسنده و ویراستار ناپیوسته در دایرهالمعارف بزرگ اسلامی، دانشنامه ادب فارسی و دانشنامه جهان اسلام فعالیت داشته است. او فیلمنامهها و نمایشنامههای متعددی نوشته است. تاکنون مقالات، داستانها، اشعار و همچنین شش کتاب از او منتشر شده است که یکی از این آثار، با موضوع متون نمایشی دوره پهلوی اول، به عنوان کتاب برگزیده سال شناخته شده است.