رسواییهای مالی و رقابت خانوادگی در بیبیسی و خاندان پهلوی
درگیری فرح دیبا و اشرف پهلوی؛ رسوایی مالی بیبیسی و رقابت عروس و خواهر شاه برای دیدهشدن
رسواییهای مالی و رقابتهای سیاسی در بیبیسی، افشاگریهای اشرف و فرح، پولشویی، تحریف حقیقت و منافع مالی خاندان پهلوی را برملا میکند.

اخیراً پی در پی رسواییهایی مسئولین بنگاه دروغپراکنی "بی بی سی" را در بر گرفته است، و اخبار داخلی این شبکه جذابتر از آنچه پخش میشود، به نظر میرسد. در همین زمینه و پس از دیدار فرح دیبا با ساختمان شبکه "بی بی سی فارسی"، منابع موثق خبر میدهند که اشرف پهلوی، خواهر شاه سابق ایران، پس از اطلاع از معامله میان فرح و صادق صادقنژاد (صادق صبا)، به دلیل رقابت شدیدی که با فرح دارد، بلافاصله از مدیر "بی بی سی فارسی" درخواست میکند که مستندی درباره زندگی او ساخته و پخش شود. برای ترغیب مسئولان این شبکه، مبلغ قابل توجهی نیز که گفته میشود حدود ۲.۵ میلیون دلار (معادل ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان) است، به حسابهای رسمی "بی بی سی" و حساب شخصی و محرمانه صادق صبا واریز میگردد.
مدیر شبکه "بی بی سی فارسی" پس از پخش مستند درباره فرح پهلوی، با رسوایی مالی ناشی از اخاذی ۲۰۰ هزار پوندی از بیوه محمدرضا شاه و همچنین انتقادات گستردهای از سوی گروههای اپوزیسیون روبرو شد. هرچند او این مبلغ را از اشرف پهلوی دریافت کرده بود، اما تصمیم گرفت انجام امور مربوطه را به آیندهای نامعلوم موکول کند.
اشرف پهلوی نیز پس از پرداخت این مبلغ هنگفت و عدم دریافت نتیجه مورد نظر، از شدت ناراحتی خبر دیدار محرمانه فرح دیبا با "بی بی سی فارسی" و مبلغی که "صبا" از او کلاهبرداری کرده بود را فاش کرد.
بر اساس گفته یکی از نزدیکان اشرف، مبلغ ۵/۲ میلیون دلار معادل ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به حسابهای رسمی "بی بی سی" و حساب شخصی و محرمانه "صادق صبا" واریز شده است.
اعتراض اخیر اشرف پهلوی به صادق صبا، در واقع سومین رسوایی بزرگ برای مدیر بیبیسی فارسی در چند ماه گذشته است. نخستین رسوایی، تجاوز یکی از مجریان این شبکه به یکی از زنان حاضر در برنامه بود که منجر به جنجال اخلاقی شد و حتی برنامههای زنده شبکه را تحت تأثیر قرار داد. این موضوع باعث غیبت طولانی پونه قدوسی، فرد مورد تجاوز، شد. پس از آن، رسوایی مالی مدیر بیبیسی فارسی بر سر کلاهبرداری ۲۰۰ هزار پوند از فرح دیبا، سر و صدای زیادی به راه انداخت.
امروز، ماجرای اشرف پهلوی نیز در این فهرست قرار گرفته است. نکته قابل توجه در این میان، مبلغ هنگفتی است که برای ساخت مستندهای مرتبط با خاندان منقرضشده پهلوی صرف میشود؛ مبالغی که شاید از درآمدهای شخصی یا منابع مالی وابسته به ملت ایران باشد، چرا که این خاندان سی و سه سال پیش کشور را ترک کرد. اما مهمتر از همه، مسئلهای است که نشان میدهد شبکه بیبیسی در بیان واقعیتها صداقت ندارد. این شبکه که مدعی است اخبار را بر اساس حقیقت و با هدف اطلاعرسانی بیطرفانه پخش میکند، اکنون برای تهیه مستندهای اینچنینی مبالغ هنگفتی دریافت میکند تا واقعیتها را تحریف کند یا حتی بر اساس منافع مالی، حقیقت را وارونه جلوه دهد. در این وضعیت، هدف اصلی پول است و نه حقیقت؛ این روند واقعاً قابل تأمل و بررسی است.