حذف سرود «ای ایران» به خاطر تفسیر پرستش خاک و جنجالها
حذف سرود «ای ایران» از صدا و سیما به دلیل تفسیر پرستش خاک؛ جزئیات ماجرای جنجالی و واکنشها
حذف سرود «ای ایران» از صدا و سیما به دلیل تفسیر پرستش خاک و جنجالهای مرتبط با محتوای آن، واکنشها و جزئیات ماجرای جنجالی را در این خبر بخوانید.

از همان بعد از ظهر روز ۲۱ بهمن، خیابان جام جم، از ونک تا محمودیه، شاهد حضور زنجیرهای جوانان انقلابی و کارمندان اعتصابی سازمان رادیو و تلویزیون بود. در نهایت، تلویزیون به دست انقلابیون افتاد و کنترل آن در دست آنان قرار گرفت. در این روز، سرود «ای ایران، ای مرز پرگهر» اثر حسین گلگلاب و ساخته محمد خالقی، با اجرای بنان، فضای خیابانها را پر کرد. این سرود نماد پیروزی مردم ایران در آن زمان بود، اما کمتر از دو ماه بعد، به دلیل نگرانیهایی درباره محتوای آن، از پخش در رادیو و تلویزیون ممنوع شد. گفته میشد قسمتهایی از سرود که میگوید: «ای... جان من فدای خاک پاک میهنم» و «در راه تو، کی ارزشی دارد این جان ما»، به عنوان نماد پرستش خاک تفسیر شده و همانند بتپرستی قلمداد گردید.
مجله فردوسی در تاریخ سوم اردیبهشت ۱۳۵۸، در بخش «ماوقع»، در واکنش به این تصمیم نوشت:
«اخیراً سرود «ای ایران» از آرم رادیو و تلویزیون حذف شده و در انبار نگهداری میشود. شنیدهها حاکی است که مشکل اصلی، قسمتهایی از سرود است که میگوید: «ای... جان من فدای خاک پاک میهنم» و «در راه تو، کی ارزشی دارد این جان ما»، و اینکه این بخشها به عنوان پرستش خاک تفسیر شده است، که گویی نوعی بتپرستی است و گناه کبیره محسوب میشود.
معلوم نیست اگر قرار باشد ایرانیان تنها به فکر حفظ مرزهای کشورشان نباشند و در دفاع از سرزمینشان، جان خود را فدا نکنند، چه معنایی برای جان مبارک باقی میماند و چه فایدهای دارد که چنین فداکاریهایی انجام دهند؟»