پنجاه سال پس از «در قلب من»؛ بازیگران و زندگیشان
بازیگران محبوب «در قلب من» پس از ۳۰ سال؛ نگاهی به زندگی و آثار هنری چهرههای ماندگار سینما و تلویزیون
مروری بر زندگی و آثار بازیگران «در قلب من» پس از ۳۰ سال؛ چهرههای ماندگار سینما و تلویزیون ایران

سریال «در قلب من» به کارگردانی حمید لبخنده در اواخر دهه ۷۰ ساخته شد و در همان سالها از شبکه سه سیما پخش گردید. این مجموعه تلویزیونی یکی از سریالهای پربیننده آن دوران بود و بازیگران مطرح زیادی در آن نقشآفرینی کردند، کسانی که برخی از آنان در سالهای بعد از دنیا رفتند.
در این سریال، که در آن زمان جزو پرمخاطبترین برنامههای تلویزیون محسوب میشد، چهرههای شناختهشده زیادی مقابل دوربین لبخنده قرار گرفتند. حمید لبخنده پیش از این سریال، کارگردانی مجموعه «در پناه تو» را بر عهده داشت، که اولین مثلث عشقی پس از انقلاب بود که از تلویزیون ایران پخش شد و در آن زمان نیز بسیار مورد توجه قرار گرفت. حمید لبخنده در سال ۱۴۰۰ دار فانی را وداع گفت.
در «در قلب من»، بازیگران متعددی نقشآفرینی کردند و برخی از آنان پس از بیش از ۳۰ سال هنوز زنده هستند. در سالهای اخیر، این سریال به مناسبتهای مختلف مجدداً روی آنتن شبکههای مختلف قرار گرفته است. از جمله بازیگرانی که در این مجموعه حضور داشتند میتوان به ثریا قاسمی، لعیا زنگنه، زندهیاد جعفر بزرگی، حمیده خیرآبادی، پارسا پیروزفر، علی دهکردی، پویا امینی و رزیتا غفاری اشاره کرد.
حمیده خیرآبادی در تاریخ ۳۰ آذر ۱۳۰۳ به دنیا آمد و یکی از هنرمندان برجسته زن در عرصه بازیگری بود که توانست نقش مادر را در فیلمهای مختلف به بهترین شکل ایفا کند. او یکی از بهترینهای سینمای ایران محسوب میشد و درک عمیقی از هنر بازیگری داشت؛ به گونهای که فهمید بازیگری واقعی یعنی نرفتن به سمت بازی کردن جلوی دوربین، بلکه نشان دادن شخصیتها از درون است. خیرآبادی سه بار نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فجر شد. از سریالهای معروف او میتوان به «در قلب من»، «پدرسالار»، «سفر سبز» و «خانه سبز» اشاره کرد. او در تاریخ ۳۰ فروردین ۱۳۸۹ در سن ۸۶ سالگی در تهران درگذشت.
فریده صابری، متولد سال ۱۳۲۷، دارای مدرک لیسانس در کارگردانی و بازیگری از دانشکده هنرهای دراماتیک ایران و فوق لیسانس از دانشگاه ایندیانا در آمریکا بود. او در عرصه تئاتر سابقه طولانی و پرکار داشت، اما متأسفانه به دلیل ابتلا به بیماری سرطان در ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ دار فانی را وداع گفت.
جعفر بزرگی، بازیگر سینما و تلویزیون، در سال ۱۲۹۶ به دنیا آمد. از آثار برجسته او میتوان به نقشآفرینی در سریالهایی مانند «زیر آسمان شهر»، «پدرسالار» و «پهلوانان نمیمیرند» اشاره کرد. وی در سال ۱۳۸۵ و در سن ۸۹ سالگی پس از ایفای نقش در ۲۳ اثر سینمایی و تلویزیونی، دار فانی را وداع گفت.
جمال اجلالی، متولد ۱۳۲۶، از بازیگران باسابقه تئاتر، سینما و تلویزیون بود که گفته میشود حمید سمندریان استعداد بازیگری او را کشف کرد و او را جزو بازیگران مورد علاقه خود میدانست. او در تنها فیلم سینمایی این کارگردان، «تمام وسوسههای زمین»، نقشآفرینی کرد و در مجموعههای متعددی حضور داشت. صدای منحصر به فرد و نقشهای متنوع او در ذهن مخاطبان باقی مانده است. بازی او در نقش یک پزشک معتاد در فیلم «آرایش غلیظ» در سال ۹۲، مورد تحسین قرار گرفت. پس از دو سال غیبت به دلیل درمان سکته، در سال ۱۳۹۷ در سریالهایی مانند «سر دلبران»، «سرباز» و فیلم «دم سرخها» حضور پیدا کرد. او در هشتم تیر ماه سال جاری درگذشت.
عنایت شفیعی، متولد ۱۳۳۱، در دهه ۵۰ در فیلم سینمایی «دلیران تنگستان» نقشآفرینی کرد. در کارنامه او، بازی در ۲۱ سریال و ۱۶ فیلم سینمایی دیده میشود. از نقشهای مهم او میتوان به بازی در سریال «مختارنامه» در نقش عبدالله بن کامل شاکری اشاره کرد.
ایرج راد، یکی دیگر از بازیگران تئاتر و سینما، آخرین حضور تلویزیونی خود را در سال ۱۳۹۸ در سریال «سرگذشت محکومین» داشت. او فعالیت سینماییاش را با فیلم «پستچی» ساخته مهرجویی آغاز کرد و آخرین نقش سینماییاش در فیلم «جای او دیگر خالی نیست» بود.
پویا امینی و رزیتا غفاری، از بازیگران پرکار دهه ۷۰، در سالهای اخیر فعالیت چندانی در سینما و تلویزیون نداشتند. همچنین ثریا قاسمی، یکی از بازیگران شناختهشده تلویزیون، سال گذشته در سه سریال «سوجان»، «تانکخورها» و «فریبا» بازی کرد. او بخش عمده فعالیتهای بازیگری خود را در تلویزیون انجام داده و تا کنون در بیش از ۸۰ سریال حضور داشته است.
لعیا زنگنه یکی دیگر از بازیگران اصلی این سریال است که در سال ۹۵ در فیلم سینمایی «قاتل اهلی» ساخته مسعود کیمیایی نقشآفرینی کرد. «راز مینا» اولین فیلم سینمایی او محسوب میشود. پارسا پیروزفر نیز از بازیگران اصلی این سریال است که علاوه بر فعالیت مستمر در تئاتر، در سینما و تلویزیون نیز نقشهای ماندگاری ایفا کرده است. حضور او در سریال «در انتهای شب» سبب شد این اثر بیشترین میزان مخاطب را داشته باشد.