خالق اسکویید گیم فاش کرد: شخصیتهای VIP نماد قدرت میلیاردرها
خالق اسکویید گیم فاش کرد: شخصیتهای بیرحم VIP الهامگرفته از ترامپ و ماسک، نماد قدرت واقعی میلیاردرهای جهان!
خالق اسکویید گیم شخصیتهای منفی VIP را الهامگرفته از ترامپ و ماسک میداند؛ نماد قدرت واقعی میلیاردرهای جهان و نقد سرمایهداری.

نویسنده و خالق سریال اسکویید گیم، هوانگ دونگ-هیوک، فاش کرد که شخصیتهای VIP بیرحم این مجموعه تلویزیونی الهام گرفته از قدرت بیپرده و بیحاشیه میلیاردرهای واقعی مانند ایلان ماسک و دونالد ترامپ هستند.
سریال اسکویید گیم عمدتاً روایتگر سرنوشت غمانگیز شرکتکنندگانی است که از طبقات پایین و کارگری جامعه آمدهاند و با امید به نجات از زیر سلطه سرمایهداری، در مجموعهای از بازیهای مرگبار شرکت میکنند. در حالی که برخی از این بازیکنان به دلیل تصمیمات بیرحمانهشان مورد نفرت تماشاگران قرار میگیرند، هوانگ دونگ-هیوک با نگاهی انتقادی به سرمایهداری، به وضوح نشان میدهد که مسئول اصلی این خونریزی و خشونت، گروهی از ابرثروتمندان بیرحم با عنوان «VIPها» هستند.
این شخصیتها برای اولینبار در قسمت هفتم فصل اول با عنوان «V.I.P.s» معرفی شدند؛ شش مرد انگلیسیزبان با ثروتی سرسامآور که مستقیماً به تماشای مراحل نهایی بازی مینشینند. سازندگان سریال، این VIPها را به عنوان افرادی با شخصیتهایی چون «احمق کامل» و «میلیاردرهای کثیف» توصیف کردند و شخصیتهایشان نیز بازتاب همین ویژگیها هستند. این افراد خودپسند و نقابدار، توسط میزبان و کارگران بازی پذیرایی میشوند و مانند تماشاگران مسابقهی اسبدوانی، روی جان بازیکنان شرط میبندند.
رهبر VIPها، «اوه ایل-نام»، است؛ فردی که ثروت عظیمش را از راه نزولخواری به دست آورده است. او در فصل اول به عنوان بازیکن شماره ۰۰۱ وارد بازی میشود تا روزهای پایانی عمرش را با هیجان سپری کند. در یکی از صحنههای تاثیرگذار، او در بستر مرگ به «گی-هون» میگوید که ایده بازی صرفاً از سر بیحوصلگی به ذهنش رسیده است.
در فصل سوم، که پایان سریال اسکویید گیم را رقم میزند، نقش VIPها پررنگتر و بیرحمانهتر میشود. هوانگ در مصاحبهای با مجله TIME اعلام کرد: «در این فصل، آنها نقابها را برمیدارند، وارد بازی میشوند و با دستان خود دیگران را میکشند.» در قسمت سوم، VIPها لباسهای شب و ماسکهای حیوانی گرانقیمت خود را کنار میگذارند و جای آنها را یونیفرمهای سربازان صورتی و ماسکهای مشکی میگیرند. به جای جامهای شامپاین، با اسلحه به جان بازندگان مرحله میافتند و شخصاً آنها را شکار میکنند. برخلاف فصل اول، اینبار آنها از فاش کردن هویت واقعیشان ابایی ندارند.
به گفته هوانگ، پررنگتر شدن نقش VIPها در فصل سوم، ریشه در مشاهدات واقعی او از جهان دارد: «در گذشته، کسانی که قدرت را در دست داشتند، پشت پرده مخفی بودند و گویی توطئهای نامرئی همه چیز را کنترل میکرد. اما حالا، اینطور نیست، مخصوصاً در آمریکا. امروزه، میلیاردرهای دنیای فناوری آشکارا از حمایت خود خبر میدهند. دیگر خبری از پشت پرده نیست؛ آنها با افتخار اعلام میکنند که ادارهکنندگان واقعی جهان هستند.»
در سال ۲۰۲۰، زمانی که فصل اول اسکویید گیم ساخته شد، حدود ۲ هزار میلیاردر در جهان با مجموع ثروتی معادل ۸ تریلیون دلار وجود داشتند. این رقم تا سال ۲۰۲۵ به بیش از ۳ هزار نفر با مجموع ثروتی بالغ بر ۱۶ تریلیون دلار رسیده است. برای درک بهتر، یک میلیون ثانیه حدود ۱۱٫۵ روز است، اما یک میلیارد ثانیه معادل ۳۱٫۵ سال است!
مجموع دارایی این میلیاردرها، بیش از تولید ناخالص داخلی اکثر کشورهای جهان است، به جز آمریکا و چین. ثروت فعلی ایلان ماسک، که حدود ۴۱۲ میلیارد دلار برآورد میشود، از تولید ناخالص داخلی بیش از ۱۷۰ کشور، از جمله دانمارک، ایران و مالزی، بیشتر است. مراسم ازدواج پرزرقوبرق جف بیزوس، چهارمین فرد ثروتمند جهان، در ونیز، که همزمان با پخش فصل سوم برگزار شد، دستکم ۴۶ میلیون دلار هزینه داشت و مهمانان آن با حدود ۹۰ جت شخصی به محل مراسم آورده شدند.
گرچه VIPهای اسکویید گیم مستقیماً بر اساس افراد واقعی ساخته نشدهاند، اما شباهت آنها با ابرثروتمندان دنیای واقعی انکارناپذیر است. هوانگ پس از پایان فصل اول، متوجه شد که یکی از VIPها شباهت زیادی به دونالد ترامپ دارد؛ ثروتمندترین فردی که تاکنون رئیسجمهور آمریکا شده است. این شباهت در فصل سوم نیز تکرار شد و او میگوید: «ایلان ماسک این روزها در همه جا حضور دارد، نه؟ همه دربارهاش صحبت میکنند. او رئیس یک شرکت بزرگ فناوری است و تقریباً جهان را کنترل میکند، علاوه بر این خودش را هم شومن میداند. بعد از نوشتن فصل سوم، به این نتیجه رسیدم که بعضی VIPها واقعاً شبیه ایلان ماسک هستند.»
در جهانی آرمانیتر، شاید هوانگ منابع الهامبخش کمتری برای خلق چنین اثری داشت. اسکویید گیم در ابتدا از بحران مالی ۲۰۰۸ و مشکلات شخصی کارگردان الهام گرفت، اما با رشد نابرابری ثروت، قدرت غولهای فناوری و روی کار آمدن سیاستمداران ناپایدار، این روایت بیشتر شکل گرفت.
به گفته هوانگ، پس از پخش فصل اول، اوضاع حتی وخیمتر شد. تجمع ثروت در دست گروهی محدود، بستر مناسبی برای رشد فاشیسم جهانی فراهم کرد. او میافزاید: «در سراسر جهان، از جمله کشورهای اروپایی، جنبشهای راستگرا و افراطی به قدرت رسیدند. در کره جنوبی هم شاهد اعلام حکومت نظامی توسط رئیسجمهور سابق، یون سوک-یول، بودیم. هرچند او استیضاح شد، اما حامیان تندرو و تئوریهای توطئهاش همچنان مدعی تقلب در انتخابات هستند. همه این عوامل، شکافهای اجتماعی را عمیقتر و درگیریها را بیشتر کرده است.»