«گاندو»؛ داستان، بازیگران و همهچیز درباره این سریال پرحاشیه
گاندو به کارگردانی جواد افشار از شبکه سوم پخش شد. بازیگران گاندو داریوش فرهنگ، پیام دهکردی، لیلا اوتادی، سارا خویینی ها و ... هستند. داستان گاندو درباره ماجرای جیسون رضائیان است.

قسمتهای مهمی از سریال «گاندو» در خارج از ایران روایت شده و سکانسهای مربوط به دو سه کشور در ترکیه و در شهرهای استانبول و همچنین آنتالیا تصویربرداری شده است. همچنین بازیگران دو تابعیتی و یا ناشناخته و ترک در مجموعه تلویزیونی گاندو حضور دارند.
داستان سریال «گاندو» که پانزدهمین سریال جواد افشار برای تلویزیون است به قلم آرش قادری به نگارش درآمده که پیش از این هم سریال «برادر» را به کارگردانی افشار نوشته بود. سریال «گاندو» یک سریال ضدجاسوسی مهیج و خوش ساخت است که تولید آن با زحمت زیادی همراه بوده است. خلاصه داستان سریال گاندو بر اساس واقعیت است.
گاندو «Gando» نام گونهای از کروکودیل در ایران اسـت. وی را شکارچی کمینگر نامیدهاند کـه قدرت بالایی دارد. کارگردان سریال، جواد افشار کـه پیش از این سریال کیمیا از او بـه نمایش درآمده گفته اسـت داستان سریال بر اساس یک داستان جاسوسی ساخته شده اسـت.
سریال «گاندو» جواد افشار در تجربهای جدید به سراغ ساخت قصهای امنیتی رفته و طبیعی است که تولید یک مجموعه اکشن آن هم در ایران کار سادهای نباشد. تبدیل یک سوژه واقعی به یک فیلمنامه و سپس تصویری کردن آن کار سادهای نیست. معذوریتهای امنیتی از یکسو و سختی به تصویر کشیدن سکانسهای اکشن در ایران، آن هم در شرایطی که از شهرک سینمایی و امکانات لازم خبری نیست، قطعاً کار دشواری است.
در سریال گاندو وحید رهبانی در نقش یکی از ماموران امنیتی بازی کرده است. علیرام نورانی و فرهاد قائمیان در سریال «گاندو» در نقش ضد قهرمان هستند و تیم جاسوسان داستان را تشکیل میدهند. تعداد زیادی بازیگران خارجی در سریال گاندو حضور داشتهاند و تقریباً در لوکیشن هر کشور، نزدیک به ۵۰ بازیگر بومی فعال هستند و اسامی بازیگران ایرانی و خارجی سریال گاندو بیان شده است.
مهمترین نکته سریال گاندو حضور پیام دهکردی است که نقش محوری و ضدقهرمان این کار را برعهده دارد. سریال «گاندو» برگرفته از پرونده جیسون رضاییان است. جیسون رضاییان خبرنگار ایرانی آمریکایی واشنگتن پست در ایران است که چند سال به جرم جاسوسی بازداشت شده بود و در دی سال ۱۳۹۴ یک پای مبادله تاریخی ایران و آمریکا شد. پیام دهکردی در نقش «جیسون رضاییان» فردی که چند سالی را به اتهام جاسوسی در ایران بازداشت بود، بازی کرده است.

سنتشکنی در تصویرسازی حجاب در سریال «گاندو»
اینکه در زمان ورود دوربین به داخل هواپیما، تعداد زیادی از خانمهای مسافر روسری به سر نداشتند که با ورود نیروهای امنیتی، روسری به سر میکردند.
شاید بتوان گفت: این یک تحول در به نمایش درآوردن تصاویر زنان کم حجاب یا بیحجاب ایرانی است که تا قبل از این مانندش در صدا و سیما اتفاق نیفتاده بود.
تهیه کننده گاندو: مسافران بیحجاب هواپیما خارجی بودند!
گاندو سریالی جسور و بهروز
یکی از مشابهتهای گاندو با محصولات مشابه و سطح اول جهان، پروداکشن وسیع و باعظمت است. چنین آثاری دارای صحنههای چشم نواز و خیره کننده و جلوههای ویژه تماشایی هستند. اتفاقی که در «گاندو» نیز رقم خورده است و بینندگان این شبهای تلویزیون میتوانند از تماشای مجموعهای از تصاویر و داستانهای حیرت انگیز سیراب شوند.
در سریال گاندو فرم و ساختار جهانی آثار جاسوسی، با موضوعات بومی و داخلی در هم آمیخته شده است. در همان قسمت اول این سریال دیدیم که ماموران امنیتی در یک عملیات پیچیده اقدام به دستگیری یک آقازاده کردند که عامل نفوذی در حوزه اقتصادی بود.
قرار دادن فرزند یک چهره مطرح سیاسی به عنوان یک جاسوس نفوذی، گویای جسارت این سریال و پرهیز از محافظه کاری است. پرداختن به چنین سوژههایی در راستای فرمایشات و هشدارهای اخیر رهبر انقلاب درباره تمایل دولت آمریکا برای نزدیک شدن و اغوای برخی مسئولان جمهوری اسلامی است. سریال «گاندو» به طور دراماتیک، بخشی از ترفندهای دولتهای غربی برای نزدیک شدن و فریب برخی از مقامات را نشان میدهد.
این سریال همچنین تصویری نزدیک به واقع از مجاهدتهای خستگی ناپذیر و دلاورانه ماموران امنیتی را نمایش میدهد. قهرمانانی که در کنار مردم و مانند همه ما هستند، اما کمتر دیده میشوند و امنیت کم نظیر کشور ما، نشانه قدرت و ایثارگری این سربازان است.
ماجرای سانسور و حذف برخی واژگان از سریال "گاندو"
قصد برخورد با دولت و رئیسجمهور محترم را نداشتیم
مطمئناً این اقدام در جهت منافع ملی خواهد بود. هیچگاه سریال تلویزیونی «گاندو» لکه ننگ و سیاهی به کسی تحمیل نخواهد کرد و فقط شفافسازی موجب این میشود که اتفاقا کسانی که ممکن است ناجوانمردانه مورد اتهام قرار گیرند تبرئه شوند.
هنوز به طور جدی حذف و سانسوری اتفاق نیفتاده و برخی از واژگان و دیالوگها را خواستند حذف شود؛ اتفاقاً از ما خواستند اسم دولت به طورکل حذف شود.
ما در ادامه داستان پاسخهای خوبی داریم برای این پلی که زده شده و در حمایت از دولتیها صحنههای بسیار خوبی خلق کردیم. هیچگاه این سریال قصد برخورد با دولتیها را ندارد، ولی در جهت حمایت از جایگاه این دوستان و عزیزان اتفاقا بین آنان و سواستفاده کنندگان از آنان - که مرتکب خیانت نیز شدهاند- فاصله گذاری کردهایم؛ و این دوستان و عزیزان اطلاعی هم نداشتند.
جاسوسی خواهرزاده یکی از مسئولان در سریال گاندو!

حضور ظریف در سریال «گاندو»

توهین سریال گاندو به «گلستان سعدی»








