پیشبینی عجیب هیز: بیتکوین تا ۲۵۰ هزار دلار در ۲۰۲۵
پیشبینی عجیب آرتر هیز: بیتکوین تا پایان ۲۰۲۵ به ۲۵۰ هزار دلار میرسد و اتریوم به ۱۰ هزار دلار نزدیک میشود
پیشبینی آرتر هیز درباره بیتکوین تا ۲۵۰ هزار دلار و اتریوم به ۱۰ هزار دلار در آینده نزدیک، در شرایط بحران جهانی و افزایش نقدینگی، فرصتهای جدیدی در بازار رمزارزها ایجاد میکند.

در شرایطی که جهان درگیر جنگهای بیپایان، غرق در بدهی و ناتوان در افزایش نرخ مالیات است، آرتور هیز (Arthur Hayes) تحلیل میکند که این وضعیت میتواند زمینهساز یکی از بزرگترین رکوردشکنیهای تاریخ بازار رمزارزها باشد.
در مقالهای که در تاریخ ۲۳ ژوئیه منتشر شد، هیز دیدگاه کلان خود را درباره آینده اقتصاد جهانی و بازار رمزارزها مطرح کرد. او پیشبینی میکند که تا پایان سال ۲۰۲۵، بیتکوین (Bitcoin) ممکن است به قیمت ۲۵۰ هزار دلار برسد و اتریوم (Ethereum) نیز به ۱۰ هزار دلار برسد. هیز معتقد است که هم هزینههای نظامی و هم سرمایهگذاریهای استراتژیک شرکتها، اقتصاد آمریکا را وارد دورهای مشابه جنگاقتصادی کرده است که به رشد اعتباری و نقدینگی سریع منجر میشود.
این افزایش سیلآسای نقدینگی، به گفته او، راه خود را به سمت داراییهای کمیاب، جهانی و قابلدسترسی مانند رمزارزها خواهد یافت. هیز بر این باور است که به جای نگرانی از تورم، باید آن را به عنوان نیروی محرکه برای موج جدید بازارهای گاوی رمزارزها تلقی کرد.
رکود مالی میتواند فرصت رشد رمزارزها را فراهم کند
هایز (Hayes) معتقد است نظم جهانی فعلی، به ویژه تشدید درگیریها در اوکراین و خاورمیانه، موج جدیدی از استقراض دولتی را رقم زده است. او به بودجه دفاعی ایالات متحده اشاره میکند که در سال ۲۰۲۴ از مرز یک تریلیون دلار عبور کرده و برنامههای توسعه در اروپا و آسیا را نیز در بر میگیرد. این وضعیت، فضایی جهانی را برای توسعهطلبی در سیاستهای مالی دولتها فراهم کرده است.
این رشد در هزینههای عمومی، به گفته هایز، قرار است از طریق ترازنامه بانکهای مرکزی تامین شود، نه افزایش مالیاتها. با کاهش نرخ بهره واقعی به منفی، به منظور پایداری خدمت بدهیها، او بر این باور است که تورم مجدداً شعلهور خواهد شد و داراییهای ریسکی مانند رمزارزها بیشترین بهره را خواهند برد.
هایز این روند را نوعی از QE (کمیتههای تسهیل کمی) میداند که به شکل ظریفتری، قیمت داراییها را بالا میبرد و سرمایهها را به سمت بخشهایی هدایت میکند که دولتها از آن حمایت سیاسی دارند. او معتقد است رمزارزها یکی از معدود حوزههایی هستند که این پول مازاد میتواند در آن جریان یابد بدون اینکه منجر به ناآرامیهای اجتماعی شود.
بر خلاف کالاهای اساسی مانند غذا و مسکن که افزایش قیمتهایشان بر قشر متوسط تأثیر منفی میگذارد، بیتکوین و اتریوم از تورم بهرهمند میشوند بدون اینکه واکنش منفی ایجاد کنند. به گفته هایز، رمزارزها به نوعی «شیرجه نجات» محسوب میشوند.
سازمانها و نهادهای نظارتی در مسیر پذیرش رمزارزها گام برمیدارند
هایس در ادامه به تغییرات در محیط نظارتی اشاره میکند و معتقد است که با افزایش حمایتهای دوحزبی از رمزارزها، باز شدن صندوقهای بازنشستگی به سمت داراییهای دیجیتال، و حضور فزاینده نهادهای مالی و سرمایهگذاری در این حوزه، بازار در آستانه ورود به مرحله جدیدی از پذیرش است.
وی همچنین بر این باور است که دوره ریاستجمهوری دوم دونالد ترامپ میتواند این روند را تسریع کند، چرا که اقدامات مالیاتی تشویقی و وضع مقررات شفافتر میتواند به توسعه بازار کمک کند. از دیدگاه هایس، تفاوت اصلی در عرضه ثابت رمزارزها در مقابل رشد سریع عرضه پولهای فیات است که این موضوع در تحلیلهای او جایگاه ویژهای دارد.
منبع: کریپتو.نیوز