افشای سرقت ۴.۴ میلیون پوند رمزارز توسط کارمند NCA در پرونده Silk Road
افشای سرقت ۴.۴ میلیون پوند رمزارز توسط کارمند داخلی NCA بریتانیا در پرونده Silk Road
افشای سرقت ۴.۴ میلیون پوند رمزارز توسط کارمند سابق NCA در پرونده Silk Road، نشاندهنده نیاز به تقویت امنیت و نظارت بر داراییهای دیجیتال در تحقیقات قانونی است.

یک مقام سابق در سازمان ملی مبارزه با جرائم (NCA) به دلیل سرقت ۵۰ بیتکوین که در جریان تحقیقات مربوط به پرونده Silk Road 2.0 (سیلکرود ۲.۰) ضبط شده بود، به زندان محکوم شد. این فرد، پاول چاولس (Paul Chowles)، ۴۲ ساله، پس از بهرهبرداری از دسترسیهای داخلی خود، اقدام به سرقت این رمزارز کرد.
چاولس پس از بهرهبرداری از موقعیت ویژهاش در جریان تحقیقات گسترده در سال ۲۰۱۴ که به منظور کشف فعالیتهای مجرمانه در بازار دارکنت Silk Road 2.0 انجام شد، موفق شد ۵۰ بیتکوین، معادل کمی بیش از ۵۹ هزار پوند در آن زمان، را به سرقت ببرد. ارزش این رمزارز در حال حاضر به بیش از ۴.۴ میلیون پوند رسیده است.
وی مسئول جمعآوری دادهها و رمزارزهای استخراجشده از دستگاههایی بود که از مدیر Silk Road 2.0، توماس وایت (Thomas White)، توقیف شده بودند. در مه ۲۰۱۷، او با استفاده از کلیدهای خصوصی موجود در دستگاه وایت، ۵۰ بیتکوین از ۹۷ بیتکوین توقیفشده را در یک «کیفپول بازنشستگی» انتقال داد.
این سرقت برای چند سال بیپاسخ ماند و در ابتدا تصور میشد که توماس وایت خود این اقدام را انجام داده است؛ چراکه او از دانش فنی لازم برخوردار بود. تا پایان سال ۲۰۲۱، مفقود بودن این ۵۰ بیتکوین به عنوان رمزارزهای غیرقابل ردیابی کنار گذاشته شد.
در سال ۲۰۲۲، خبر مهمی منتشر شد؛ وایت، که اکنون پس از آزادی از زندان، به پلیس مرسایلد (Merseyside Police) اعلام کرد که معتقد است یکی از اعضای داخل سازمان NCA این رمزارز را سرقت کرده است. او گفت که تنها مأموران NCA به کلیدهای خصوصی کیفپول دسترسی دارند، که منجر به شروع تحقیقات جدید شد.
پلیس با همکاری شرکت تحلیل بلاکچین Chainalysis، مسیر جریان بیتکوینهای سرقتشده را ردیابی کرد. اگرچه چاولس از سرویسهای مخلوطسازی رمزارز مانند Bitcoin Fog برای پنهانسازی تراکنشها استفاده کرده بود، اما ابزارهای پیشرفته Chainalysis توانستند مسیر تراکنشهای پیچیده را در چندین کیفپول مختلف شناسایی و پیگیری کنند.
با بهرهگیری از نرمافزار Chainalysis Reactor، مأموران تحقیقات توانستند حرکت وجوه در فرآیندهای مختلف پولشویی را ترسیم و تحلیل کنند. در نتیجه، ارتباط تراکنشها با حسابهای چولز (Chowles) شناسایی شد. همچنین، مشخص شد یک کیفپول پیشفرض حاوی حدود ۳۰ بیتکوین (BTC) وجود دارد که نزدیک به پنج سال غیرفعال بوده است. کلیدهای خصوصی این کیفپول از دستگاهی که در حین بازرسی منزل چولز کشف شده بود، بازیابی گردید.
در ماه مه ۲۰۲۵، چولز به جرم سرقت، انتقال اموال غیرقانونی و پنهانسازی اموال ناشی از فعالیتهای مجرمانه اعتراف کرد و در دادگاه به مجازات رسید. وی پیش از صدور حکم، از سمت خود در سازمان ملی مبارزه با جرایم مالی (NCA) برکنار شد.
منبع: کریپتو.نیوز