کد خبر: 16651

صندوق‌های بیت‌کوین و اتریوم با جذب ۲۰ میلیارد دلار، روند نوین بازارهای دیجیتال

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر بیت‌کوین و اتریوم در ۲۰ میلیارد دلار جذب سرمایه در بازار جهانی؛ روندی نوین در توسعه بازارهای دیجیتال

صندوق‌های بیت‌کوین و اتریوم در ۲۰ میلیارد دلار جذب سرمایه، روند نوین توسعه بازارهای دیجیتال و رشد قابل توجه ETFهای رمزارز در بازار جهانی

صندوق‌های سرمایه‌گذاری مبتنی بر بیت‌کوین و اتریوم در ۲۰ میلیارد دلار جذب سرمایه در بازار جهانی؛ روندی نوین در توسعه بازارهای دیجیتال

صندوق‌های قابل معامله مبتنی بر رمزارز اسپات از ابتدای آوریل تاکنون بیش از ۲۰ میلیارد دلار ورودی جذب کرده‌اند، رقمی که نسبت به سایر انواع ETF بی‌سابقه است. در سه‌ماهه دوم سال ۲۰۲۵، این نوع صندوق‌ها نقش غالب را در جریان سرمایه‌گذاری‌های بازار رمزارز ایفا کردند.

در روز چهارشنبه، 16 ژوئیه، نیت گراچی، رئیس شرکت نوادیاوس وِلد (NovaDius Wealth)، بر عملکرد قابل‌توجه ETFهای اسپات تأکید کرد. بر اساس نموداری از تاد سون (Todd Sohn) از شرکت استراتجاس، این صندوق‌ها پس از ۸ آوریل، بیش از ۲۰ میلیارد دلار جذب سرمایه داشته‌اند که از هر نوع دیگر ETF پیشی گرفته است.

در این میان، ETFهای اسپات بیت‌کوین و اتریوم نسبت به صندوق‌های فلزات گران‌بها دو برابر بیشتر سرمایه جذب کردند و حتی از مجموع ورودی‌های این دو دسته در کنار ETFهای مرتبط با کالاهای اساسی نیز فراتر رفتند. علاوه بر این، این نوع ETFها از مجموع سرمایه‌گذاری‌های وارد شده به صندوق‌های موضوعی و ETFهای اوراق خزانه نیز پیشی گرفتند. این موضوع در حالی است که در همان دوره، نرخ بهره اوراق خزانه در حال افزایش بود و علاقه‌مندی به صندوق‌های موضوعی متمرکز بر هوش مصنوعی نیز در حال رشد است.

این روند نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران بیشتر به سمت بیت‌کوین به عنوان یک ابزار هج در برابر تورم و نوسانات ژئوپولیتیکی روی آورده‌اند، نقش سنتی که پیش‌تر به طلا، نقره و دیگر کالاهای اساسی اختصاص داشت.

صندوق‌های بیت‌کوین در جذب سرمایه سریع‌تر از طلا عمل می‌کنند

پس از راه‌اندازی صندوق‌های قابل معامله بیت‌کوین (Bitcoin ETF)، میزان ورود سرمایه به این حوزه به شدت افزایش یافته است. بر اساس نموداری که فیلیپ روزن (Phil Rosen) منتشر کرده، سرعت رشد این صندوق‌ها در مقایسه با ETFهای طلا (gold ETFs) قابل توجه است. طی ۱۳ سال گذشته، صندوق‌های طلا حدود ۷۰ میلیارد دلار جذب سرمایه کرده‌اند، در حالی که صندوق‌های بیت‌کوین تنها در مدت ۱۵۰ روز معاملاتی از زمان راه‌اندازی، حدود ۵۰ میلیارد دلار سرمایه جمع‌آوری کرده‌اند.

با این حال، در مقایسه دارایی‌های تحت مدیریت، ETFهای طلا همچنان بر بازار حاکم هستند. برای نمونه، بزرگ‌ترین صندوق طلا، SPDR Gold Shares، دارایی تحت مدیریت ۱۰۲.۱۲ میلیارد دلاری دارد و دومین آن، iShares Gold Trust شرکت بریک‌راک (BlackRock)، با دارایی ۴۷.۷۵ میلیارد دلاری قرار دارد.

این وضعیت نشان می‌دهد که هرچند بیت‌کوین به عنوان یک هِجِ مَکرو (macro hedge) جایگاه خود را تثبیت کرده است، اما هنوز راه طولانی در پیش دارد تا بتواند در رقابت با طلا به عنوان یک ذخیره ارزش غالب ظاهر شود.

منبع: کریپتو.نیوز

دیدگاه شما
پربازدیدترین‌ها
آخرین اخبار